Foto: DFree / Shutterstock.com

Kijktips: Gilmore Girls

Gilmore Girls is een van de meest zoetsappige, gezellige, ‘feel good’ dramaseries. Met 7 seizoenen was het zelfs het best bekeken programma van NET5! In de hoofdrollen Lauren Graham als Lorelai Gilmore en Alexis Bledel als Rory (Lorelai) Gilmore. De eerste aflevering is uitgezonden in 2000, het is dus al een wat oudere serie, maar het stelt je niet teleur!

Lorelai groeide op in Hartford met haar ouders Emily en Richard Gilmore, een relatie die niet al te best was. De Gilmores behoren tot de hogere klasse, terwijl Lorelai het rijke, formele gedoe niks vond. Toen Lorelai op haar zestiende zwanger bleek te zijn van haar vriendje Christopher Hayden, barstte de bom. Na lange discussies over huwelijken is Lorelai’s dochter geboren: Lorelai Leigh Gilmore (roepnaam Rory).

Christopher kwam zelf ook uit een rijke familie, met hoge verwachtingen. Omdat Lorelai niet zijn ambities in de weg wilde staan met een pasgeboren dochter, besloot ze Rory alleen op te voeden. Ze wonen in Starshollow, een klein dorpje zo’n dertig minuten van Hartfort vandaan, waar ze altijd de beste koffie halen bij hun goede vriend en de beste koffietent: Luke’s. Lorelai werkt in een herberg genaamd ‘The Independence Inn’. Lorelai en Rory zijn onafscheidelijk en hebben dan ook een ontzettend goede band samen, waar niet iedereen wat van begrijpt.

Harvard, dé droom van Lorelai en Rory, al sinds de geboorte van Rory. Om op deze school binnen te komen, moet je een goede vooropleiding gehad hebben. Rory wordt op haar zestiende toegelaten tot een van de beste privéscholen, Chilton. Om de privéschool te kunnen betalen, vraagt Lorelai een lening aan bij haar ouders. Ze krijgt het geld van haar ouders, op één voorwaarde: Lorelai en Rory moeten iedere vrijdagavond dineren bij Richard en Emily. Gaan de diners goed, zonder enige problemen? Wordt Rory toegelaten bij Harvard? Met veel dramatische scènes is dit zéker een aanrader!

Gilmore Girls is een echte, typische dramaserie. Deze feel good serie zit vol met liefde, teleurstellingen, vrolijkheid én liefdesverdriet. Lijkt deze serie jou ook leuk? Begin dan maar vast, want als je eenmaal begonnen bent, wil je hem ook meteen uitkijken! Alle seizoenen zijn te bekijken op Netflix.

Meer berichten