Afbeelding

Zeskamp Judo Losser

Algemeen

LOSSER - Op zaterdag 20 februari hield Judo Losser een zeskamp voor de jeugd op het terrein van MAN. Een week eerder werd de Sport&Spel ochtend nog in de sneeuw afgewerkt en vlogen de sneeuwballen in het rond en waren er wedstrijdjes op de slee. Nu scheen de zon volop en zette elk team zich keihard in om de wedstrijden te winnen. De judozaal is nog steeds verboden terrein maar de Losserse club vindt steeds weer mogelijkheden om buiten activiteiten aan te bieden. Wekelijks zijn er op maandag en zaterdag buiten Sport&Spel-lessen en daar waar mogelijk worden extra activiteit opgezet om de leden fit te houden.

In de eerste groep kwamen 17 jonge judoka’s van onder de 8 jaar aan de beurt om actief te zijn in deze coronatijd. Toen hun zeskamp erop zat was het tijd voor de volgende 22 jonge judoka’s van boven de 8 jaar. In de zeskamp strijden teams tegen elkaar om te zien wie het spelonderdeel wint. Er waren diverse spellen zoals Touwtrekken, Blindemannetje, Skilopen en een Parcours (slalommend om kegels, door hoepels kruipen en onder touwen door duiken. Niets was te gek. Tussendoor was het tijd voor warme chocomelk met slagroom, maar door het mooie namen de meeste kids liever koude chocomelk, maar wel met een dikke toef slagroom. Na alle onderdelen afgewerkt te hebben was het tijd om naar huis te gaan. De ouders stonden de judoka’s al op te wachten bij de poort. De zeer geslaagde middag werd georganiseerd door de ActiviteitenCommissie. Ouders en de judoka’s genoten thuis na bij de foto’s op facebook en www.judolosser.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 19 apr, 15:06
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 19 apr, 14:10