Afbeelding

IVN prikkelt kinderen om meer te leren over lokale vogelstand

Algemeen

LOSSER/OLDENZAAL - De IVN-afdeling Oldenzaal-Losser wil kinderen meer interesseren voor vogels. Daarom hebben zij in deze lockdownperiode het online project ‘Vogels’ opgezet.

Door de lockdown en Corona zaten de basisschoolleerlingen de afgelopen tijd veel thuis. Maar dat thuis zitten had ook zijn voordelen. Heb je wel naar buiten gekeken? Zie jij ook vogels in je tuin? Hoe leuk is het om meer over deze vogels te weten te komen? Zie je dat er verschillende soorten zijn? Zie je dat ze zich ook verschillend gedragen? Ken jij wat soorten? De werkgroep schoolactiviteiten van IVN Oldenzaal-Losser e.o. heeft een project opgezet voor alle basisschoolleerlingen van Oldenzaal en Losser om samen met de ouders of leerkracht te doen als je even klaar bent met rekenen en taal en nieuwe energie wilt opdoen. Dit project staat vol spelletjes en doe-opdrachten met het onderwerp vogels. Dus lekker naar buiten met je ouders of klas en doe mee!

Onderdelen
Eerst kun je vogelvoer maken. Want als je vogels voert komen er meer naar je tuin. Ook staan er leuke knutsels in dit project. Soms moet je eerst lekker naar buiten om materialen te verzamelen. Verder zijn er vogelspelletjes. En als laatste een onderdeel waarmee je vogels in je tuin leert herkennen. Verder hoort er een interactieve praatplaat bij dit project waarmee leuke filmpjes kunt bekijken en ook de geluiden kunt horen die de vogels maken.

Vogelknutsel
Als klap op de vuurpijl kun je ook nog mooie prijzen winnen; door een foto van een eigengemaakte vogelknutsel uit het project op te sturen. Er zijn drie leeftijdscategorieën (onder-, midden- en bovenbouw) en in elke categorie is de eerste prijs een echte verrekijker, de tweede prijs een vogelhuisje met vogelzoekkaart en de derde prijs een ontdekkingssetje met zoekkaarten, loep en spiegeltje. Kijk op de site www.ivn.nl/afdeling/oldenzaal-losser-eo voor meer informatie. Heb je het project niet ontvangen via jouw school, stuur dan een mail naar educatie.ivnoldenzaallosser@gmail.com voor meer informatie.

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 19 apr, 15:06
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 19 apr, 14:10