Afbeelding
Foto: Erik Karst Fotografie www.erikfotografie.nl

Gemeenten onderzoeken kans samenwerking binnensport

Algemeen

TWENTE - De colleges van B&W van de vier Noordoost-Twentse gemeenten willen kijken naar mogelijke samenwerking op het gebied van binnensportaccommodaties. Niet om accommodaties samen te voegen of te sluiten, maar om de kosten voor exploitatie en beheer te verlagen.

De binnensportaccommodaties (zwembaden en gymzalen) zijn belangrijke maatschappelijke voorzieningen. Natuurlijk gaat het vooral om bewegen, maar daarnaast is het voor veel inwoners ook een manier om elkaar te ontmoeten. Tegelijkertijd zijn de accommodaties grote kostenposten voor de vier gemeenten. De colleges van de Noordoost-Twentse gemeenten Dinkelland, Losser, Tubbergen en Oldenzaal willen kijken of ze hier slim mee om kunnen gaan en starten daarom een onderzoek naar de mogelijkheden voor samenwerking op het gebied van de binnensportaccommodaties. Het onderzoek richt zich vooral op de samenwerking in de exploitatie en het beheer, bijvoorbeeld een gezamenlijke inkoop op het gebied van facilitaire zaken. Immers, wanneer je iets ‘in bulk’ aanschaft qua producten of diensten, valt een mooi voordeel te behalen.

Onderzoek
Het onderzoek vindt de komende maanden plaats en geeft uiteindelijk inzicht in verschillende scenario’s die elk een mogelijke samenwerkingsvorm beschrijven. De afzonderlijke colleges nemen in het voorjaar van 2021 een besluit.

Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 1 minuut geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 16 minuten geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 55 minuten geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 2 uur geleden
Afbeelding
De Martinus en De Saller voeren actie tegen pesten 12 apr, 19:49
Staand v.l.n.r.: Marco Klein Poelhuis (Gemeente Losser), André Vennegoor (Vennegoor Installaties), Rick Keus (Stichting Konot), Frank Nijhuis (Stichting Konot), Wethouder Engels (Gemeente Losser), Gerrit Brouwer (Stichting Dorpshuis), Joost v/d Aa (Bouwbedrijf Van der Aa), Dennis Masselink (BCT Architecten), Marcel Mekelenkamp (Omgekeerd Bouwen), René Grote Beverborg (Thero), Huib Eshuis (BCT Architecten), Jan Wienk (WeConnext) en Hans Boes (WeConnext). Gehurkt v.l.n.r.: Huub Plegt (Gemeente Losser), Ramon Postma (ODIN Landschapsontwerpers) en Peter Hoomoedt (Gemeente Losser).
Start van bouw school en dorpshuis 12 apr, 18:15
Afbeelding
De elektrokarren gaan weer rijden in de gemeente Losser 12 apr, 12:04
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 10:04