Nostalgische verhalenbundel

Nostalgische verhalenbundel

TWENTE/ LOSSER - Er is onlangs een bijzonder boekje verschenen over herinneringen aan Twente. Het betreft verhalen over gebeurtenissen die zich lang geleden afspeelden in het leven van Henk Poelakker.

Deze Henk groeide op in Losser, het dorp waar zijn vader werkzaam was bij de Rijkspolitie. In 1969 werd vader bevorderd tot Postcommandant in Noord-Brabant. Het gezin liet Losser achter zich en bouwde een nieuw bestaan op tussen de worstenbroodjes en Bossche Bollen. Inmiddels is het ruim vijftig jaar later en de kleine Henkie van toen is inmiddels met pensioen. Een mooi moment om de herinneringen aan zijn jeugdjaren aan het papier toe te vertrouwen. De onderwerpen die langskomen zijn divers. Het variëert van belevenissen in het toenmalige Badhuis in Losser waar je voor een paar kwartjes een heerlijke douche kon nemen, tot zijn onvergetelijke belevenissen in de bioscoop van Losser, waar de kinderen op zondagmiddag genoten van de avonturen van de Dikke en de Dunne. Vlak voor zijn vertrek naar Brabant ontdekte Henk op 16-jarige leeftijd jeugdsociëteit De Muchte waar jongeren op hun Puchs en Kreidlers bijeen kwamen om naar muziek te luisteren en te dansen.

Hans Platje
Henk draagt het boek op aan zijn schoolvriend Hans Platje die helaas is overleden. De boezemvrienden haalden in de jaren zestig kattenkwaad uit, verrasten jonge kinderen rond Sinterklaas met een bezoek verkleed als piet én ze speelden samen in het schoolbandje.

Bestellen
De teksten zijn eerder gepubliceerd in Losser Journaal, op Facebook en op TwenteJournaal.nl. Nu zijn in totaal 25 verhalen samengevoegd in een mooie bundel. De bijgevoegde zwart-wit foto’s geven de de verhalen extra glans. Het boekje kost € 14,95 (exclusief bezorgkosten). Bestellen kan door een mail te sturen naar info@twentejournaal.nl met in het onderwerp ‘Boek Henk Poelakker’.

Meer berichten