Afbeelding
Foto: Sophie Bik

Leo van Rutte draagt het stokje over bij muziekschool Losser

Algemeen

LOSSER - Al bijna 43 jaar is Leo van Rutte verbonden als gitaardocent in Losser. In die 43 jaar heeft Leo zo ongeveer wel alles gezien en meegemaakt wat je als docent kunt meemaken. Eerst bij muziekschool De Sleutel, dat later Fundament Muziek en Dans werd.

43 jaar lang heeft Leo zich ingezet voor zijn leerlingen. De wekelijkse lessen, bandcoaching, arrangementen schrijven, snaren vervangen en ga zo maar door. Met zijn leerlingen en bandjes was hij geregeld te zien en horen op lokale evenementen, weer of geen weer. Met zijn bijna 2 meter was hij niet te missen, maar altijd bleef hij op de achtergrond en in dienst van de leerlingen zodat zij het podium konden pakken.

Echte vakman
Zijn collega’s typeren Leo als een docent in hart en nieren. Een docent die onderwijskundig enorm veel kennis heeft en die altijd met de trends en ontwikkelingen is meegegaan. Ook nu tijdens de Corona-crisis toen alle docenten zijn overgestapt naar online lesgeven had Leo de zaken snel in orde. Zijn rustige aard, kritisch en analytische blik en mooie ideeën waren een geweldige aanvulling op het team. “We zullen hem zeker gaan missen!” De leerlingen zullen vanaf nu les krijgen van Herbert Vaneker en Ference Hulshof.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 18 uur geleden
Kruidenrijk grasland heeft veel voordelen voor de natuur.
Losser werkt aan aanleg van nog veel meer kruidenrijk grasland 23 mrt, 14:35
Afbeelding
Meer ruimte voor ondernemers 23 mrt, 14:23
Afbeelding
Zeven woningen op oude plek van Martinusschool 23 mrt, 13:30
Afbeelding
Twente Adventure Race deze zaterdag 22 mrt, 15:00
De afgelopen maanden ontvingen vele kazernes in Twente al hun nieuwe voertuigen. Nu is de kazerne in De Lutte aan de beurt.
Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne De Lutte 22 mrt, 12:42
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 22 mrt, 11:48