KidsLab geeft bouwworkshops online

KidsLab geeft bouwworkshops online

TWENTE - Kilo’s chocolade lagen klaar bij de Twentse Maakplaatsen om de kinderen aan de slag te laten gaan met de 3D-chocoladeprinter. Nu de activiteiten op locatie niet door kunnen gaan worden er workshops online gegeven.

Tijdens deze kerstvakantie bieden de bibliotheken, in samenwerking met Tetem, online maak- en bouwworkshops aan als alternatief. Deze zijn bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Aanstaande maandag tot en met donderdag kunnen de kinderen met een labcoach van KidsLab online aan de slag met interessante maak- en bouwworkshops! Deelname is gratis, aanmelden hoeft niet. Je hebt wel een computer nodig om deel te kunnen nemen aan de Zoom-meeting (online gratis vergadertool) en verder alleen wat huis-tuin-en-keukenspullen. Alle workshops starten om 13.30 uur. De uitleg en het samen bouwen en maken duurt een uurtje en daarna is er nog 30 minuten de tijd voor vragen of tips.

Programma
Deze online serie is een vervanging voor het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen. Deze week waren er al diverse leuke workshops, zoals een stopmotion-film maken met je mobiel. Het programma voor volgende week ziet er als volgt uit. Maandag: Bouw je eigen kettingreactie, dinsdag: Bouw je eigen huis, woensdag: Zelf een projector bouwen en op donderdag: Bouw je eigen mini-voetbaltafel.

Meer informatie
Op de website van Tetem is per workshop precies te zien wat je nodig hebt en vind je ook de link naar de Zoomsessie. Met alle benodigdheden bij de hand wordt het zeker een gezellige en leerzame middag! Ga snel naar: tetem.nl/maakmeemaand (kijk bij het aanbod 6-12 jaar).

Meer berichten