Afbeelding

Sloop gebouwen De Muchte van start

Algemeen

LOSSER - De sloop van gebouwen in het plangebied De Muchte in Losser gaat deze maand van start. De voormalige peuterspeelzaal De Roezemoes, het kantoorgebouw De Muchte en de voormalige muziekschool De Sleutel gaan tegen de vlakte.

Daarmee wordt voorkomen dat deze leegstaande gebouwen verder in verval raken en ten prooi vallen aan vandalisme; dit is onder meer vanwege asbest niet wenselijk. De omwonenden zijn per brief over de aanstaande werkzaamheden geïnformeerd. Medio december plaatst de aannemer hekken rondom het sloopgebied. Vervolgens wordt eerst het asbest, dat nog in de gebouwen aanwezig is, verwijderd. In januari 2021 worden vervolgens de gebouwen zelf gesloopt. Zodra de gebouwen en het puin weg zijn, wordt het vrijgekomen terrein door de gemeente ingezaaid met gras en bloemen en onderhouden tot de nieuwe planontwikkeling start. Dit komt steeds vaker voor bij dit soort plannen, ook omdat dit - in ieder geval tijdelijk - bijdraagt aan de biodiversiteit in Losser. Op dit moment worden de diverse mogelijkheden voor de herontwikkeling van de locaties nog onderzocht. De gemeente heeft echter nog geen concreet tijdspad gegeven voor deze plannen.

Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 2 uur geleden
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 3 uur geleden
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 23 uur geleden
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 23 uur geleden
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord gisteren
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester gisteren
Afbeelding
Goede Doelen Losser helpt St Märten aan een nieuwe keuken gisteren
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? gisteren