Afbeelding

Losser viert Dag van de Ondernemer

Algemeen

LOSSER - Afgelopen vrijdag was het de dag van de Ondernemer. Georganiseerd door MKB Nederland en mede geïnitieerd door de gemeente Losser werden een aantal pas gestarte bedrijven bezocht. Drie in De Lutte en een in Overdinkel.

Nog maar twee weken is hun sportschool geopend. En nu al bezoek van de Losserse wethouder Harry Nijhuis. Rick Scholten (38) en Marije Vloothuis (28) hebben als doelstelling om heel De Lutte aan het sporten te krijgen en te houden. In het pand waarin voorheen BOR motoren was gevestigd hebben ze zich gevestigd met sportschool Fitzone De Lutte. Voorheen was Rick Scholten eigenaar van een uitzendbureau en nu is hij eigenaar en ondernemer van zijn sportschool. Een sportschool die goed voorbereid is op de toekomst. De techniek en de modernste apparaten doen het werk. Bijna geluidloos valt mij op, zittend of staand in beweging zijn op de modernste apparatuur die je gezond gaan maken en houden. De sociale binding met de mensen in het dorp zijn mede doelen die men zich heeft gesteld. Jong en energiek vol zijn ze gestart en ze zullen zeker ook een sociale en maatschappelijke functie gaan verrichten in het dorp. “Binding met de inwoners was er al, hier ben ik immers geboren. Maar ook de voetbalclub FC De Lutte en mijn werkzaamheden in de plaatselijke horeca de Vereniging dragen bij aan de betrokkenheid bij De Lutte en zijn inwoners.” Wethouder Harry Nijhuis prees het initiatief van deze twee jeugdige Luttenaren die juist nu gestart zijn in een moeilijke periode. “Sport draagt bij aan de gezondheid van de inwoners van ons dorp en het bevorderen van de sociale en maatschappelijke betrokkenheid juichen wij als gemeentebestuur van harte toe”, aldus de wethouder.

Meer bezoekjes
Wethouder Nijhuis bracht ook bezoekjes aan andere bedrijven; namelijk Bed & Breakfast Hof van 11 in De Lutte, Woon in De Lutte en sportschool Spectral Fit in Overdinkel. Zeker in deze uitdagende tijd is het belangrijk om lokale starters maar ook bestaande ondernemers goed te ondersteunen als gemeente. Ook burgemeester Cia Kroon ging daarom de afgelopen tijd al vaker in gesprek met ervaren ondernemers over de crisis en de manier waarop zij hierop inspringen met hun bedrijfsvoering.

Afbeelding
Wandelen in het Dinkeldal 3 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 19 apr, 15:06