Afbeelding

Losser krijgt maandelijks een streekproductenmarkt

Algemeen

LOSSER - Het college van Burgemeester en Wethouders heeft ingestemd met het verzoek van Centrum Management Losser om de periode voor het houden van een streekproductenmarkt te verlengen. Daarmee wordt het mogelijk om het hele jaar door maandelijks een streekproductenmarkt in het centrum van Losser te organiseren.

Voor de komende maanden geldt dat streekproductenmarkten onder de warenmarkten in de noodverordening vallen en dus zijn toegestaan. Mits voldaan wordt aan de stringente voorwaarden die in de Noodverordening COVID-19 staan. Sinds 2013 wordt de streekproductenmarkt gehouden op de laatste zaterdag van de maanden maart t/m oktober op de locatie Teylersstraat, Teylersplein en Brinkstraat in Losser. Sinds 2017 exploiteert Centrum Management Losser (CML) de genoemde markt voor eigen rekening en risico. Gezien het groeiend succes van de afgelopen jaren heeft CML het verzoek ingediend om de markt ook in november en december en op termijn jaarrond te mogen organiseren. Continuïteit zorgt voor meer bekendheid. Het college heeft nu met dit verzoek ingestemd. Wethouder Harry Nijhuis: “De streekproductenmarkt zorgt voor extra sfeer en levendigheid in het vernieuwde centrum van Losser. Daarvan profiteren alle winkeliers en dat is belangrijk voor een vitaal Losser. Daarom werken we als gemeente graag mee om het organiseren van de streekproductenmarkt maandelijks mogelijk te maken.”

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 19 apr, 15:06
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 19 apr, 14:10