Afbeelding

Subsidies voor leuke initiatieven in Losser

Algemeen

LOSSER - De gemeente Losser heeft de toekenningen gepresenteerd voor de tweede ronde aan incidentele subsidies. De gemeente geeft in totaal bijna 13.000 euro weg.

De gemeente steunt op diverse manieren lokale organisaties en initiatieven. Zo zijn er ook jaarlijkse dorpsbudgetten, waarbij de diverse dorpsraden een eigen budgetje krijgen om te besteden aan lokale activiteiten en bestemmingen, mits deze passen binnen de vastgestelde speerpunten.

Incidentele subsidies
Jaarlijks houdt de gemeente twee toekenningsrondes voor incidentele subsidies. De afgelopen jaren zijn gemeenten zoals Losser steeds meer afgestapt van de vaste jaarlijkse subsidies, maar in plaats daarvan kiezen zij voor het concreet subsidiëren van kleinere initiatieven. Dit voorkomt dan ook dat organisaties té afhankelijk worden van subsidie.

Toekenningen
Enkele van de grotere toekenningen zijn 3.500 euro voor basisschool De Wegwijzer voor een groene ontmoetingsplek. RTV Losser krijgt 2.199 euro voor een nieuwe camera. Sportclub Overdinkel ontvangt 750 euro voor een wedstrijdcamera met videoanalyse en het Fotocollectief Dinkelshoot krijgt 2.165 euro voor aanschaf van wissellijsten. Een bijzondere toekenning is aan de Stichting Dorpsraad Glane; deze krijgt 2.385 euro voor realisatie van een herdenkingsmonument.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 15 uur geleden
Kruidenrijk grasland heeft veel voordelen voor de natuur.
Losser werkt aan aanleg van nog veel meer kruidenrijk grasland 23 mrt, 14:35
Afbeelding
Meer ruimte voor ondernemers 23 mrt, 14:23
Afbeelding
Zeven woningen op oude plek van Martinusschool 23 mrt, 13:30
Afbeelding
Twente Adventure Race deze zaterdag 22 mrt, 15:00
De afgelopen maanden ontvingen vele kazernes in Twente al hun nieuwe voertuigen. Nu is de kazerne in De Lutte aan de beurt.
Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne De Lutte 22 mrt, 12:42
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 22 mrt, 11:48