Afbeelding

Grote weerstand tegen windmolens bij het Lutterzand

Algemeen

DE LUTTE - Aanwonenden van de Zandhuizerweg in De Lutte, landgoedeigenaren en Stichting Behoud Twents Landschap zijn ronduit verbolgen over het volgens hen ‘doordramgedrag’ van wethouder Jaimi van Essen. Zij zijn geen voorstander van het plan om een grensoverschrijdend windmolenpark te realiseren nabij het Lutterzand.

De gemeente Losser wil graag grote stappen zetten voor duurzame energieopwekking, samen met andere Twentse gemeenten en partners over de grens. Naast zonnepanelen is ook windenergie hier onderdeel van. Er ligt nu een plan voor de plaatsing van nieuwe windmolens tussen het Lutterzand en bestaande windmolens aan Duitse kant van de grens. De wethouder zou naar de belevenis van de actiegroep vaak voor doen komen of hij weinig met het plan te maken heeft. De groep beargumenteert dat het volstrekt duidelijk is dat de regie bij wethouder Van Essen in Losser ligt. “Die speelt handig in op dit zogenaamde initiatief van “enkele grondeigenaren” door te gaan regelen dat onzinnige regels, die verbieden dat je stroom over de grens levert via een gewone kabel, verdwijnen. Dat laatste is mooi, maar hij verbindt het één op één aan de realisering van het omstreden windturbinepark. Daar zit hem nu net de pijn. Want er is nog niets gedaan aan draagvlakonderzoek bij de bevolking in en rond De Lutte. Zelfs direct omwonenden aan de Zandhuizerweg, buiten de grondeigenaren, zijn nog op geen enkele manier in kennis gesteld van deze plannen.”, aldus de groep.

Petitie
De omwonenden van het Lutterzand vrezen onder meer hinder door laagfrequente geluiden en ander ongemak als de molens er toch komen. Hoewel de status als Nationaal Landschap vooralsnog plaatsing van windmolens uitsluit, is er wel een actieve lobby om dit te schrappen door de wethouder. Zij roepen kritische burgers op om petitie tegen windturbines te ondersteunen. Deze heeft inmiddels meer dan 1.000 handtekeningen. Kijk voor een link op www.behoudtwentslandschap.nl

Afbeelding
De Martinus en De Saller voeren actie tegen pesten 12 apr, 19:49
Staand v.l.n.r.: Marco Klein Poelhuis (Gemeente Losser), André Vennegoor (Vennegoor Installaties), Rick Keus (Stichting Konot), Frank Nijhuis (Stichting Konot), Wethouder Engels (Gemeente Losser), Gerrit Brouwer (Stichting Dorpshuis), Joost v/d Aa (Bouwbedrijf Van der Aa), Dennis Masselink (BCT Architecten), Marcel Mekelenkamp (Omgekeerd Bouwen), René Grote Beverborg (Thero), Huib Eshuis (BCT Architecten), Jan Wienk (WeConnext) en Hans Boes (WeConnext). Gehurkt v.l.n.r.: Huub Plegt (Gemeente Losser), Ramon Postma (ODIN Landschapsontwerpers) en Peter Hoomoedt (Gemeente Losser).
Start van bouw school en dorpshuis 12 apr, 18:15
Afbeelding
De elektrokarren gaan weer rijden in de gemeente Losser 12 apr, 12:04
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 10:04
Afbeelding
Nieuw seizoen van Oasefeuer 12 apr, 08:22
Afbeelding
Uitzonderlijke prestatie eerste batonshow Marly 11 apr, 19:15
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01
Afbeelding
Lossernaren helpen elkaar op weg 8 apr, 12:53