Afbeelding

Echtpaar Douwma – Stegge uit Losser 60 jaar getrouwd

Algemeen

LOSSER - Afgelopen dinsdag vierde het echtpaar Douwma – Stegge het zestigjarig huwelijksfeest. Er was geen receptie en de corona-maatregelen werden strikt nageleefd. Ik ging daarom telefonisch met ze in gesprek.

Hij, Everhard Douwma (84), roepnaam Evert, wilde het liefst dat het gesprek dat ik met hem voerde door zijn vrouw Minie Stegge (83) werd overgenomen. Een heldere en frisse stem klonk door de telefoon, ze was direct in voor een gesprek. Zestien was ze toen ze op 13 juni 1954 tijdens het Schuttersfeest in Losser haar Evert ontmoette. Het was liefde op het eerste gezicht. Hij werd geboren in Enschede en zij werd geboren in Losser. Na het verliefd zijn werd er getrouwd. Ze trouwden en kregen drie kinderen; een zoon en twee dochters. Deze zorgden er vervolgens voor dat er zeven kleinkinderen in de rij volgden en deze zorgden op hun beurt er voor, ja u leest het goed, dat er zeven achterkleinkinderen kwamen. De achtste is op komst.

Gouden handen
Evert is de man met de gouden handen, vissen is zijn hobby. Samen hebben ze in hun arbeidzame bestaan bij Leen Bakker en de Hogeschool in Enschede gewerkt. Wanneer ik vraag over haar hobby, dan is het antwoord Bowls. Jarenlang heeft ze in verenigings- en competitieverband gespeeld in Twente. Voor mij wordt het een interessant gesprek, wanneer ze mij haarfijn uitlegt, wat het balspel Bowls inhoud.

Later feest
Het was de bedoeling om met de kinderen en kleinkinderen dit 60-jarig huwelijksfeest te vieren tijdens een door haar geplande vakantie in Spanje. Maar corona zette een streep door het plan. Ze houden beiden zich correct aan de afspraak die ze met Mark Rutte hebben gemaakt. Het feest volgt later. De redactie van de Hartkranten feliciteert met een drie werf hoera, hoera, hoera, voor Minie en Evert.

Foto en tekst Martin Meijerink

Afbeelding
Nieuw Breinpunt in de bibliotheek 7 mei, 16:15
Afbeelding
Losser druk bezig met tegelwippen 7 mei, 15:11
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Praat mee over elektrisch rijden 4 mei, 10:07
Afbeelding
Diverse activiteiten rond vrijheid en vrede in Losser dit weekend 3 mei, 14:56
De herdenking in Hengelo. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Oldenzaals tintje bij herdenking van april-meistaking in Hengelo 3 mei, 14:29
Het Syrisch Orthodox vrouwenkoor Oldenzaal zal ook optreden. Ze houden de Aramese vlag vast. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Het Graan en Korenfestival op zaterdag 11 mei in Oldenzaal 3 mei, 12:24
Afbeelding
Hart van Losser lezen wanneer jij dat wilt! 3 mei, 08:00