Afbeelding

Praat mee: hoe gaan we straks van het gas af?

Algemeen

LOSSER - Nadat de gemeenteraad op 8 september de Warmtevisie Noordoost-Twente heeft aangenomen, start de gemeente Losser nu activiteiten om te komen tot een wijkuitvoeringsplan (WUP) voor het westelijke deel van Losser. Dit moet sturing geven aan de ambitie om uiteindelijk als gemeente helemaal van het aardgas af te stappen.

De eerste actie is het betrekken van de inwoners zelf via een enquête. Die kan worden ingevuld via www.energievannoordoosttwente.nl/wup/losser-west. Dat kan tot 11 oktober 2020. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten en meedoen is geheel anoniem. Geen internet, maar wel graag uw mening geven? Bel dan naar het telefoonnummer 0800-75 75 755 (gratis) om een papieren enquête op te vragen. Het telefoonnummer is bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur.

Losser-West aardgasvrij
Landelijk is afgesproken dat Nederland in 2050 volledig aardgasvrij is. Dat gaat in fases. Doel is dat in 2030 de eerste 1.500.000 woningen verduurzaamd en van het aardgas af zijn. Dit is een grote verandering. Ook in Losser-West wil men in de komende jaren afscheid nemen van het aardgas. De gemeente gaat nu, samen met inwoners en andere partners, een plan opstellen hoe dit deel van Losser ‘aardgasvrij’ te maken: het wijkuitvoeringsplan (WUP). Het onderzoek onder inwoners is een eerste stap om te komen tot een wijkuitvoeringsplan. Het westelijk deel van Losser betreft het gebied binnen de bebouwde kom ten westen van de Lutterstraat en Gronausestraat. De zuidelijke grens is de Broekhoekweg.

Kritiek
Er is landelijk ook veel kritiek op de plannen van het Rijk om uiteindelijk helemaal van het aardgas af te stappen. Zo is de terechte vrees van veel huiseigenaren dat de benodigde investeringen om de woning alternatief te verwarmen bijzonder hoog zullen zijn. Zeker wanneer men beschikt over een oudere woning die slechter geïsoleerd is. Momenteel is een groot deel van het beleid dan ook gericht op het aardgasvrij maken van wijken waar dit makkelijker haalbaar is; bijvoorbeeld bij al goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 51 minuten geleden
Kruidenrijk grasland heeft veel voordelen voor de natuur.
Losser werkt aan aanleg van nog veel meer kruidenrijk grasland 23 mrt, 14:35
Afbeelding
Meer ruimte voor ondernemers 23 mrt, 14:23
Afbeelding
Zeven woningen op oude plek van Martinusschool 23 mrt, 13:30
Afbeelding
Twente Adventure Race deze zaterdag 22 mrt, 15:00
De afgelopen maanden ontvingen vele kazernes in Twente al hun nieuwe voertuigen. Nu is de kazerne in De Lutte aan de beurt.
Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne De Lutte 22 mrt, 12:42
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 22 mrt, 11:48