Afbeelding

Kika van Es terug bij FC Twente Vrouwen

Algemeen

ENSCHEDE - FC Twente Vrouwen heeft haar selectie versterkt met Oranje-international Kika van Es. De 28-jarige verdediger keert terug bij de club waar ze in het seizoen 2017-2018 eveneens speelde.

Van Es tekent in Enschede een contract tot het eind van dit seizoen. Afgelopen seizoen speelde Van Es voor Everton. De 64-voudig international sluit volgende week, na de interlandperiode van het Nederlands team, aan bij de selectie van FC Twente Vrouwen. Kika van Es: “Een buitenlands avontuur stond hoog op mijn lijstje en met leerzame en mooie ervaringen keer ik nu terug. De kans om weer voor FC Twente te spelen in de Vrouwen Eredivisie wilde ik niet laten lopen. De competitie hier ontwikkelt zich en hier in Nederland, dicht bij huis, is voor mij de plek om het beste uit mezelf te halen. Ik kijk er naar uit om aan te sluiten in Enschede.” Technisch Manager René Roord is eveneens enthousiast: “Kika is een buitenkans voor ons, wij zijn heel blij om een speelster van haar kaliber en met haar ervaring toe te kunnen voegen aan onze selectie.”


AVEURINK

Over Kika van Es
Kika van Es, geboren in Boxmeer, speelde in de Vrouwen Eredivisie van 2008 twee seizoenen voor Willem II en maakte in 2010 de overstap naar VVV-Venlo. In 2012 vervolgde zij haar carrière bij PSV en na vier seizoenen speelde een jaar bij Achilles ’29. Nadat Van Es in de zomer van 2017 Europees Kampioen werd met Oranje, speelde zij een seizoen bij FC Twente. Na een jaar bij Ajax te hebben gespeeld, de tweede plaats had behaald met Oranje Vrouwen op het WK, kwam de verdediger afgelopen seizoen uit voor Everton.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 33 minuten geleden
Afbeelding
Wandelen in het Dinkeldal 5 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56