Afbeelding

Meer dan 60 jaar lief en leed gedeeld

Algemeen

LOSSER - Afgelopen dinsdag was het een stralende dag zeker voor Karel en Minie Koenders uit Losser. De zon schijnt, de kinderschaar is aanwezig, en dan hoog bezoek van locoburgemeester van Losser Harry Nijhuis, die het stralende paar kwam feliciteren ter gelegenheid van het 60-jarig huwelijksfeest.

Karel Koenders (87) geboren in Aalten was met zijn ouders in zijn jeugdjaren naar Glanerbrug verhuisd. Zijn vrouw Mini Koenders – Oude Breuijl (86) is geboren in Losser. Ze ontmoeten elkaar in de jaren 1953 / 1954. Het was de tijd van woningnood, maar de liefde op het eerste gezicht zette zich voort. Het was de tijd van huisje, boompje, beestje. Ze vertellen graag hoe het leven destijds aan toeging. Trouwen ja, maar dan moest je eerst sparen en dat deden ze. Het zat ze mee want de woning ruil bracht hun van Enschede naar Losser terug.

Kinderen
In 1962 werd dochter Jolanda geborenen in in 1964 zoon Erik. Beide kinderen zijn verhuisd en wonen met hun gezinnen in Amsterdam. Het echtpaar Koenders is lid van de gymnastiek vereniging en de toneelclub in Losser. Het zijn twee bekende personen in Losser. Het huis was al gevuld met bloemen maar daar kon het mooie boeket dat namens het gemeentebestuur van Losser werd aangeboden door loco burgemeester Harry Njihuis nog wel bij. Het feestje waarbij rekening zal worden gehouden met de corona-afstand vind dit weekend plaats bij Hotel Smit in Losser. Voorafgaand is er een een gedachtenis-mis in de kerk van Maria Geboorte, de kerk waar ze 60 jaar geleden elkaar het ja-woord gaven. De redactie van de Hart krant Losser sluit zich aan bij de felicitaties een drie werf hoera–hoera-hoera.

Foto en tekst: Martin Meijerink

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 2 uur geleden
Afbeelding
Wandelen in het Dinkeldal 7 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56