Afbeelding

Klootschieters storen zich aan paarden op hun natuurbanen

Algemeen

OVERDINKEL - De klootschieters van klootschietvereniging Kolkersveld in Overdinkel storen zich aan het ronduit asociale gedrag van veel ruiters.

De klootschieters spelen op de natuurbanen van het Kolkersveld. Omdat deze openbaar toegankelijk zijn, zijn de klootschieters wel wat gewend: fietsers, motoren, bromfietsers die er op rijden en mensen die hun hond er uitlaten. Maar ruiters en hun paarden brengen nog meer overlast met zich mee.

Irritatie
De klootschieters hebben ruiters veelvuldig verzocht om niet met hun paarden te galopperen op de baan. De hoeven maken de bovenlaag namelijk stuk. Maar paarden die op de baan lopen, laten ook de nodige kilo's stront achter. "Het behoeft verder geen uitleg hoe de kloot eruit ziet wanneer hij door de “stront” van een hond of paard gaat. En water is er niet om het schoon te maken", aldus de vereniging. Het geduld en de vriendelijkheid van de leden worden daardoor wel steeds meer op de proef gesteld.

Vaak aangesproken
"Bij het aanhouden van een ruiter hoor je dan ook nog altijd de vreselijke flauwe smoes dat ze het niet weten. Het is toch algemeen bekend dat het sportvelden zijn. Dus beste lezers en vooral eigenaren van paarden en maneges uit de buurt: bij deze de “nog” vriendelijk maar dringende oproep om de banen te mijden (ook van Java en Vooruit Losser) trouwens. Laat iedereen zijn sport waardig en met respect uitoefenen", aldus de vereniging.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 18 uur geleden
Kruidenrijk grasland heeft veel voordelen voor de natuur.
Losser werkt aan aanleg van nog veel meer kruidenrijk grasland 23 mrt, 14:35
Afbeelding
Meer ruimte voor ondernemers 23 mrt, 14:23
Afbeelding
Zeven woningen op oude plek van Martinusschool 23 mrt, 13:30
Afbeelding
Twente Adventure Race deze zaterdag 22 mrt, 15:00
De afgelopen maanden ontvingen vele kazernes in Twente al hun nieuwe voertuigen. Nu is de kazerne in De Lutte aan de beurt.
Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne De Lutte 22 mrt, 12:42
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 22 mrt, 11:48