Afbeelding

Zomerworkshop ‘Lasercut je eigen lamp’ van start in Losser

Algemeen

LOSSER - Na maanden van thuis zitten biedt de zomervakantie iets meer ruimte voor activiteiten buitenshuis. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen in juli en augustus weer het High Tech programma bij de Twentse Maakplaatsen volgen.

Tetem heeft, in samenwerking met de Twentse Maakplaatsen, de workshop ‘Lasercut je eigen lamp’ ontwikkeld. Op maandag 6 juli zijn er twee workshops bij Bibliotheek Losser, de eerste workshop is van 10.00 tot 11.30 uur voor kinderen van 6 tot 9 jaar en de tweede workshop is van 13.00 tot 14.30 uur voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Tijdens de High Tech workshop kunnen groepjes van maximaal 8 kinderen kennis maken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken. Kinderen starten met het digitaal ontwerpen van een zelfgekozen vorm of tekst. Dit ontwerp gaat naar de lasercutter die het nauwkeurig uitsnijdt uit karton voor de lampenkap. Het lichtje dat in de kap wordt gemonteerd, maakt het ontwerp zichtbaar. Een en ander werkt op led-licht dat je via een usb-kabel op stroom of je pc kan aansluiten. Kinderen worden uitgedaagd in hun technische vaardigheden, creëren iets met hun handen en leren door te doen. Vol trots gaan ze met hun zelfgemaakte lamp naar huis. Superleuk om de tuin, het balkon of je tentje mee te verlichten!

Aanbod
'Lasercut je eigen lamp' wordt geprogrammeerd binnen de periode 4 juli t/m 16 augustus. Meer informatie over de zomerworkshop bij Bibliotheek Losser op maandag 6 juli vind je op: https://www.stichtingfundament.nl/summer-fun-festival-12/ In verband met het beperkte aantal plaatsen is vooraf aanmelden verplicht! Dit kan via dezelfde link. De workshop wordt aangeboden voor de leeftijdsgroep van 6 tot en met 9 en van 9 tot en met 12 jaar. Beiden ontwerpen en maken een lamp. De mate waarin aan details wordt gewerkt, verschilt. Zo experimenteren de kinderen op een speelse manier met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen.

Meer te beleven
Naast deze workshops vanuit het hightech programma zijn er bij verschillende maakplaatsen ook andere workshops tijdens de vakantie. Alle workshops per maakplaats zijn te vinden op de website: https://tetem.nl/maakplaatsen/. Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen, dat tijdens schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en de maakcultuur beter in de regio te verankeren. Kinderen krijgen zo een grotere interesse in onder meer techniek.

Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 15 uur geleden
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 15 uur geleden
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 16 uur geleden
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 17 uur geleden
Afbeelding
Goede Doelen Losser helpt St Märten aan een nieuwe keuken 17 uur geleden
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 17 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 18 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 18 uur geleden