Foto: Monique Setlight | Crematoria Twente

Tijdelijke gedenkplekken bij locaties Crematoria Twente

OLDENZAAL - Crematoria Twente vindt het belangrijk juist ook in de nazorgfase iets te kunnen betekenen voor iedereen die afscheid moet nemen van hun dierbare in deze coronatijd.

DirecteurBestuurder Harriët Tomassen: “We zien dat de beperkingen bij een afscheidsplechtigheid in onze crematoria soms leiden tot extra verdriet bij de nabestaanden. Ze moeten kiezen wie er wel en niet bij mogen zijn omdat er maar 30 mensen bij de uitvaart kunnen zijn. Ook is er het gemis van de nazit na de plechtigheid. Even napraten gebeurt nu op de parkeerplaats.”

Gedenkplekken
Op de vier locaties van Crematoria Twente zijn tijdelijke gedenkplekken ingericht. Op deze plekken staat een mooi gedicht dat speciaal voor deze periode is geschreven door de Enschedese dichter Regine Hilhorst. Zij heeft zelf haar vader verloren aan corona en is dus helaas ervaringsdeskundige. Regine ervaart het als bijzonder dat zij hiervoor is gevraagd en hoopt het volgende: “als mijn woorden kunnen troosten, geeft het zin.” Bij de plek kunnen nabestaanden, gasten en iedereen die niet aanwezig kon zijn bij de plechtigheid een steen achterlaten met daarop een persoonlijke boodschap. Na de coronatijd krijgen de stenen een mooie plek in het gedenkpark.

Meer berichten