Impact van brand bij Kees Smit Tuinmeubelen groot

VROOMSHOOP/ALMELO - Onlangs woedde een fikse brand in één van de magazijnen van Kees Smit Tuinmeubelen. De gevolgen daarvan zijn ook voor klanten merkbaar.

Zo werden de Experience Stores XXL in Almelo en Amersfoort gesloten en ook bestellen via de webwinkels werd opgeschort. “Het feit dat we geen beloftes willen doen die we niet na kunnen komen richting onze klanten, is de aanleiding geweest voor dit besluit. Ik kan je vertellen dat je dit niet zomaar doet, zeker niet in het hoogseizoen. Toch voelt dit als de enige juiste beslissing op dit moment,” aldus Henk Smit (algemeen directeur). Hij vervolgt: “We willen dit namelijk niet ten koste laten gaan van onze hoge klanttevredenheid die we, in de 75 jaar dat ons familiebedrijf bestaat, hebben opgebouwd. Daarvoor zijn klanten ons te dierbaar. Daarnaast willen we ook onze medewerkers en die van onze transporteur, die ons net zo dierbaar zijn, beschermen. Pas als we de kwaliteit die klanten van ons gewend zijn kunnen waarborgen, nemen wij weer orders aan."

Persoonlijk geraakt
Henk Smit wordt niet alleen zakelijk maar ook persoonlijk geraakt door de brand. “Daar waar de week feestelijk begon met het in eigendom krijgen van de kavel op XL Businesspark, waar dit najaar gestart wordt met de bouw van het nieuwe distributiecentrum, was de feestvreugde helaas van korte duur. Toen ik dinsdag op de hoogte werd gesteld van de brand ben ik direct in de auto gesprongen richting Vroomshoop. Ik wist niet wat ik aan zou gaan treffen en was oprecht bang. Er gaat dan van alles door je hoofd. Mijn grootste zorg was onze medewerkers. Het moment waarop ik de medewerkers buiten zag staan en ik hoorde dat ze allemaal veilig waren zal ik dan ook nooit meer vergeten. Wat een opluchting!"

Oorzaak
De oorzaak van de brand en de schade wordt nog steeds onderzocht door de brandweer. De geplande nieuwbouw op het XL Businesspark komt hierdoor niet in gevaar.

Meer berichten