Afbeelding

Gemeente roept op: Blijf omkijken naar elkaar!

Algemeen

LOSSER - De versoepeling van de coronamaatregelen die deze week en de komende tijd ingaan, geven Lossernaren weer wat ademruimte. Maar, zo benadrukt de overheid: het is een marathon en geen sprint. Juist nu blijft het belangrijk om je aan de regels en adviezen te houden. De gemeente Losser voegt hier nog aan toe dat we ook de komende tijd naar elkaar om moeten kijken.

Sinds de start van deze crisis zijn veel initiatieven in Losser in gang gezet om elkaar te helpen. De gemeente is dan ook terecht trots op de grote gemeenschapszin die Lossernaren al getoond hebben en hopelijk blijven tonen de komende tijd.

Blijf hulp vragen
De gemeente benadrukt dat inwoners ook zeker niet moeten schromen om om hulp te vragen wanneer zij met een probleem zitten. “Wij komen minder bij de mensen thuis én mensen zijn zelf geneigd om minder zorg te vragen. Daarom doen we een oproep om contact op te nemen en hulp te vragen als dat nodig is.”, aldus wethouder Anja Prins. De huidige situatie brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Mensen zitten vaker thuis waardoor spanningen binnen het gezin op kunnen lopen, maar ook conflicten tussen buren.

Kijk om naar elkaar
De gemeente, stichting Fundament en Veilig Thuis Twente brengen met deze gedachte ook de telefoonnummers van organisaties die kunnen helpen onder de aandacht. Onder meer via briefkaarten die met boekenpakketten afgeleverd worden bij 75-plussers. De boekenpakketten vullen al een belangrijk gat voor senioren die niet zelf meer de deur uit kunnen. Naar verwachting blijven dit soort initiatieven nog geruime tijd in stand, ook nu bibliotheken zelf langzaam weer openen.

Laagdrempelig
De campagne moet mensen bewegen om vooral hulp te vragen wanneer dit nodig is. Zo biedt Fundament een luisterend oor en diverse concrete hulp. De gemeente kan via de afdeling Werk, Inkomen, Jeugd en Zorg ook veel voor u betekenen. Bij ziekte is de huisarts het aangewezen contactpunt.

Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 6 uur geleden
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 6 uur geleden
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 7 uur geleden
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 8 uur geleden
Afbeelding
Goede Doelen Losser helpt St Märten aan een nieuwe keuken 8 uur geleden
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 8 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 9 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 9 uur geleden