Losserse bibliotheek begonnen met afhaalservice voor leden

LOSSER - Hoewel de bibliotheken vanaf deze maandag weer open mogen, doen sommige bibliotheken het nog even rustig aan. De bibliotheek Losser is deze week nog in overleg over de openingstijden en de exacte indeling van de bieb om voldoende afstand te kunnen houden. Deze week is de bibliotheek gestart met een boekenafhaalservice voor de leden. Deze blijft ook de komende tijd nog even actief.

De bibliotheek van Losser begon eerder al met een bezorgdienst voor de leden van 75 jaar en ouder. Daarnaast ontvangen scholen nu extra boeken voor hun collecties, zodat kinderen via school kunnen blijven lezen.

Afhaalservice
Dinsdag ging de nieuwe afhaalservice van start. Een dienst die de afgelopen maand al in veel andere bibliotheken gestart is. Hoewel de bibliotheken ook digitale boeken aanbieden, lezen veel mensen toch liever een echt boek. De opzet van de afhaaldienst is relatief simpel. Via de website van de bibliotheek, per email of telefonisch kunnen leden maximaal vier boeken bestellen om af te halen bij de vestiging in 't Lossers Hoes. Bel hiervoor met 053-53 82 137, email infobibliotheek@stichtingfundament.nl of kijk op www.bibliotheeklosser.nl. Na reservering ontvangen leden dan een afhaaltijdstip voor op de dinsdagmiddag of vrijdagmorgen. Helaas is het niet mogelijk om zonder afspraak te komen.

Langere termijn
De verwachting is dat zowel de bezorg- als afhaaldiensten de komende tijd nog even in stand blijven. Zo zal het voor veel oudere leden nog ongewenst zijn om te veel buiten te komen en de bieb kan met het afhalen ook de bezoekersstroom wat inperken. De bibliotheek beschikt immers over een beperkte ruimte.

Meer berichten