Foto:

Aveleijn opent eigen 'Telefoonleijn'

TWENTE - We zijn op dit moment allemaal zo veel mogelijk thuis in afzondering. Niet alleen voor senioren is dit lastig, maar ook voor vele anderen. Zo ook mensen met een verstandelijke beperking; voor hen valt nu ook veel routine weg.

Aveleijn biedt in Twente diverse vormen van ondersteuning aan voor mensen met een verstandelijke beperking. Uiteenlopend van ondersteuning bij zelfstandig wonen, dagbesteding tot woonlocaties. Het coronavirus heeft helaas invloed op alle facetten van dit werk. Zo liggen veel activiteiten stil, bewoners van instellingen krijgen geen bezoek en kunnen ook zelf nergens heen.

Telefoonleijn
Aveleijn opende daarom deze week een eigen 'Telefoonleijn', voor mensen met een verstandelijke beperking die thuis moeten zitten. De lijn is voor iedereen geopend; ook niet-cliënten van Aveleijn. Men kan dagelijks bellen tussen 10.00 en 16.00 uur met 074-265 11 68. Bijvoorbeeld voor een gezellig praatje of voor tips voor thuisactiviteiten. De Telefoonleijn wordt bemand door medewerkers van Aveleijn's Bureau Evenementen. Dit soort telefoonlijnen kennen we uiteraard al van de ouderenzorg, maar volgens Aveleijn was er nog geen telefoonlijn gericht op deze doelgroep.

Meer berichten