Afbeelding

Detailhandelsvisie tegen leegstand in Losser

Algemeen

LOSSER - De lokale detailhandel in Losser staat onder druk. Er zijn veel factoren die breder zijn dan alleen Losser, maar wel een duidelijk lokaal effect hebben. Zo winkelen mensen meer online en tegelijk krimpt de Losserse bevolking. Om goed in te springen op de gevolgen van dit soort trends is de nieuwe detailhandelsvisie opgesteld.

De gemeente, ondernemers, makelaars, ondernemersverenigingen en beleggers werkten samen aan de nieuwe visie om zo duidelijke keuzes te kunnen maken voor de toekomst en het overeind houden van de sector. Wethouder Harry Nijhuis: “Het belang is een gedeeld belang, en daarom is het ook mooi om te zien dat we door samen op te trekken keuzes kunnen maken die een groot draagvlak hebben. De gemeente wil de ondernemers in de detailhandel ondersteunen en dat kunnen we door passend beleid te maken. En ik denk dat we met deze detailhandelsvisie daar een grote stap in hebben gezet.”

Minder versnippering
Om de levensvatbaarheid in de dorpskernen met een winkelgebied te waarborgen wordt de concentratie van winkels in de dorpskernen bevorderd. Daarnaast zijn er maatregelen om actuele en toekomstige leegstand in de dorpskernen te bestrijden. Er is geld beschikbaar om stimuleringsmaatregelen te ontwikkelen die de winkelcentra van Losser, De Lutte en Overdinkel bevorderen. Bijvoorbeeld: voormalige detailhandelspanden buiten de winkelgebieden kunnen een andere bestemming krijgen, winkels buiten de winkelcentra kunnen zich verplaatsen naar de centra en pandeigenaren kunnen hun gevel renoveren. Voor geïnteresseerden wordt de detailhandelsvisie tussen 19 maart en 30 april ter inzage gelegd op het gemeentekantoor in Losser. U kunt de detailhandelsvisie ook digitaal raadplegen via de gemeente website www.losser.nl/bekendmakingen en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Een informatiebijeenkomst staat vooralsnog gepland op woensdagavond 1 april in ’t Lossers Hoes. Aanmelden hiervoor kan via m.unland@losser.nl. Het is mogelijk dat deze bijeenkomst verplaatst gaat worden naar een andere dag in verband met het coronavirus.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 2 uur geleden
Kruidenrijk grasland heeft veel voordelen voor de natuur.
Losser werkt aan aanleg van nog veel meer kruidenrijk grasland 23 mrt, 14:35
Afbeelding
Meer ruimte voor ondernemers 23 mrt, 14:23
Afbeelding
Zeven woningen op oude plek van Martinusschool 23 mrt, 13:30
Afbeelding
Twente Adventure Race deze zaterdag 22 mrt, 15:00
De afgelopen maanden ontvingen vele kazernes in Twente al hun nieuwe voertuigen. Nu is de kazerne in De Lutte aan de beurt.
Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne De Lutte 22 mrt, 12:42
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 22 mrt, 11:48