Afbeelding

Maatwerk bij voetproblemen

Algemeen

TWENTE - Scheve teen? Knobbels op je tenen? Kromme tenen? Pijnlijke voorvoeten? Likdoorns op je tenen? Het komt veel vaker voor dan je denkt en vaak wordt gedacht dat er niks aan te doen is, teenstandafwijkingen….. Podotherapie Oost-Nederland maakt maatoplossingen voor verschillende problemen die ontstaan door het scheef of krom staan van je tenen.

Wanneer een grote teen scheef gaat staan of wanneer de grote teen minder goed beweegt dan kunnen uitstekende botdelen ontstaan. Deze knobbels kunnen pijn gaan doen doordat de schoen erop drukt. Goede schoenen kunnen de klachten verminderen. Wanneer er klachten blijven bestaan dan kan een teenorthese de druk verdelen, waardoor de pijn verdwijnt. Door de knobbel minder te irriteren zal hij ook minder snel groter worden.

Goede oplossing
Wanneer tenen krom gaan staan kunnen er klachten ontstaan door druk en wrijving op de tenen, maar ook onder de voorvoet. Er kunnen door de druk en wrijving likdoorns, eelt of rode plekken ontstaan. De tenen kunnen worden gestrekt met een teenorthese om verder krom staan tegen te gaan en drukplekken te beschermen. De teenorthese kan gedragen worden in goed passende schoenen en neemt weinig ruimte in. Hij wordt overdag gedragen als je sokken en schoenen aan hebt.

Meer informatie
Kijk op de website www.podotherapie.org voor meer informatie! Podotherapie Oost-Nederland heeft vestigingen in Albergen in Paramedisch Centrum Albergen, in Denekamp in het Gezondheidsplein, in Losser bij Lossers Voetcomfort, in Oldenzaal in het Gezondheidscentrum Oldenzaal en in Ootmarsum in Centrum Wildehof. Maak een afspraak voor onderzoek en behandeling via 08-500 68 400 of via oostnederland@podotherapie.org

Afbeelding
Nieuw Breinpunt in de bibliotheek 7 mei, 16:15
Afbeelding
Losser druk bezig met tegelwippen 7 mei, 15:11
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Praat mee over elektrisch rijden 4 mei, 10:07
Afbeelding
Diverse activiteiten rond vrijheid en vrede in Losser dit weekend 3 mei, 14:56
De herdenking in Hengelo. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Oldenzaals tintje bij herdenking van april-meistaking in Hengelo 3 mei, 14:29
Het Syrisch Orthodox vrouwenkoor Oldenzaal zal ook optreden. Ze houden de Aramese vlag vast. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Het Graan en Korenfestival op zaterdag 11 mei in Oldenzaal 3 mei, 12:24
Afbeelding
Hart van Losser lezen wanneer jij dat wilt! 3 mei, 08:00