Afbeelding

Woningcorporaties stellen reparaties tijdelijk uit

Algemeen

TWENTE - "Hebt u ook koorts? Moet u hoesten of niezen?" vraagt de telefonist aan de lijn. Het is een vraag die je verwacht bij een doktersbezoek, maar niet direct bij het contact met je woningcorporatie. Toch is ook hier het corona-virus gesprek van de dag. Met ook hier een grote invloed op de bedrijfsvoering.

Diverse Twentse woningcorporaties hebben inmiddels hun kantoren gesloten en roepen mensen op om zoveel mogelijk telefonisch contact te zoeken met de corporatie wanneer zij ergens mee zitten. Veel medewerkers volgen ook in deze branche het overheidsadvies om zoveel mogelijk thuis te werken. Hoe minder contactmomenten met huurders, hoe beter het voor iedereen is, zo is de gedachte.

Reparaties
Huurders hebben soms echter wel concrete hulp nodig; bijvoorbeeld voor een reparatie aan de woning. Een lekkend dak of niet-werkende CV-ketel is immers ook niet fijn wanneer je al noodgedwongen thuis moet zitten. Hier gaan corporaties redelijk identiek mee om. Zo laat woningcorporatie WBO Wonen weten dat monteurs gewoon op bezoek gaan bij huurders die niet kampen met de gebruikelijke ziekteverschijnselen. Wanneer huurders ziek zijn worden reparaties later gepland. Bij acute problemen kan repareren wel, mits men zeker twee meter uit de buurt van de reparateur blijft. Wat ongetwijfeld komische situaties op zal leveren. Woningcorporatie Mijande Wonen moedigt mensen ook aan om telefonisch contact te zoeken. Hier worden reparaties bij zieken ook na twee weken uitgevoerd wanneer het niet spoedeisend is. Woningcorporatie Domijn heeft alle geplande afspraken gepland na minimaal 20 maart. Alleen bij spoedsituaties kijkt men wat mogelijk is; met afstand houden tot de reparatie-medewerkers.

Telefoonnummers:
WBO Wonen: 0541-58 22 22
WS Tubbergen: 0546-622312
Mijande: 088-80 70 700
Domijn: 0900-335 0335

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 20 uur geleden
Kruidenrijk grasland heeft veel voordelen voor de natuur.
Losser werkt aan aanleg van nog veel meer kruidenrijk grasland 23 mrt, 14:35
Afbeelding
Meer ruimte voor ondernemers 23 mrt, 14:23
Afbeelding
Zeven woningen op oude plek van Martinusschool 23 mrt, 13:30
Afbeelding
Twente Adventure Race deze zaterdag 22 mrt, 15:00
De afgelopen maanden ontvingen vele kazernes in Twente al hun nieuwe voertuigen. Nu is de kazerne in De Lutte aan de beurt.
Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne De Lutte 22 mrt, 12:42
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 22 mrt, 11:48