Afbeelding
Foto: mike

3 tips voor het dragen van herenkleding

Algemeen

In deze tijd van duurzaamheid waarbij ons consumeergedrag steeds meer onder een loep ligt, is het niet gek eens te kijken naar hoe we met onze kleding omgaan. Zijn de kleren die we kopen wel goed voor het milieu, gaan ze lang mee en krijgen we waar voor ons geld? Natuurlijk begrijpen we dat kleding niet alleen maar duurzaam dient te zijn maar ook nog eens stijlvol en betaalbaar. Geen zorgen, dat geitenwollensokken imago heeft duurzame kleding allang niet meer. Tegenwoordig zijn er meer dan genoeg hippe en duurzame kledingmerken verkrijgbaar. Wij geven je 5 tips en laten je zien waar je op kunt letten wanneer je nieuwe herenkleding koopt.

Tip 1: investeer in kwaliteit

Je hebt er niks aan om goedkope kleding te kopen want meestal ben je er na een tijdje op uitgekeken of viel de kwaliteit zo tegen dat je het alweer weg kan gooien. Dat overhemd met gekke streepjes lijkt wel grappig als je het in de winkel ziet, maar is het iets waarmee je dagelijks naar je werk wil en kan gaan? Waarschijnlijk niet. Kies dus voor items die je kunt combineren met andere kledingstukken zodat je meerdere looks kunt creëren. Een andere belangrijke vraag die je jezelf kunt stellen is ‘ Voel ik me goed in dit kledingstuk?’ Ga dus niet voor dat hippe, maar iets te strakke overhemd maar kies die die blouse waar je je comfortabel en stijlvol in voelt. Ga alleen voor kleding waar jij je goed in voelt en nog lang goed in denkt te voelen en neem met minder geen genoegen.

Tip 2: check de duurzaamheid van je kledingstuk

Er zijn genoeg websites waar je de duurzaamheid van kleding kunt checken. Zo is er bijvoorbeeld de website fairwear. Dit is een duurzaam internationaal initiatief waar een hoop merken bij aangesloten zijn. De merken die zich hierbij willen aansluiten dienen een complete gedragscode te hebben waarbij alle arbeidsrechten genoemd worden, eerlijk in te kopen, lokale vakbonden en organisaties te betrekken bij verbeteringen en de vakbonden actief te ondersteunen. 

Tip 3: ga voor herenkleding van PET

Nee, we hebben het niet over het hoofddeksel. PET staat voor Poly Ethylene Terephyhalate, een type plastic dat van petroleum wordt gemaakt en gebruikt wordt voor de productie van frisdrankflessen. Je zou niet denken dat je van plastic broeken, jassen en overhemden kan maken, maar toch is het zo. De flessen worden tot vlokken vermalen en tot Polyestervezels omgezet. Vervolgens wordt hier draad van gedraaid die tot een stof wordt verwezen. Er zijn al een aantal vooruitstrevende herenmerken die de voordelen van PET materiaal hebben ontdekt. Zo wordt het materiaal voornamelijk gebruikt om herenjassen te produceren.

We hopen dat dit artikel je helpt bij het van nieuwe herenkleding. Ben je op zoek naar nieuwe herenkleding? Kijk dan eens op heerenzaak.nl. De specialist op het gebied van herenkleding van Nederland en België 

Afbeelding
Wandelen in het Dinkeldal 1 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 19 apr, 15:06