Afbeelding

Bijna iedereen krijgt ermee van doen

Algemeen

OVERDINKEL - Jos Senger, Babs van de gemeente Losser en vrijwilliger bij de VVV in De Lutte, vertelt u graag over wat de Samenloop voor Hoop betekent. Niet alleen hoe waardevol de loop is voor de deelnemers en de positieve reacties op het initiatief, maar ook hoe met de opbrengsten onderzoeken bekostigd kunnen worden en er levens gered kunnen worden.

Bij de eerste editie van Samenloop voor Hoop liepen de Texas Rangers uit De Lutte 24 uur in Pastoor zien kerk'nbos in Overdinkel. Zij overnachtten op het complex in een tentje en losten elkaar af bij de continue loop. Texas Rangers, een groep mannen (allen geboren in De Lutte) die vanaf hun zesde levensjaar met elkaar optrokken.
"We lieten ons sponsoren en hadden zelfs plezier bij het evenement. Wie had gedacht dat we drie jaar later al afscheid zouden nemen van een van onze vrienden. Overleden aan kanker. Een tweede Ranger kampt al jaren met leukemie. Mijn vrouw werd in september 2016 gediagnostiseerd met borstkanker. Door steeds verbeterde technieken en medicijnen hebben wij geluk gehad. Dat voortdurend evenementen worden georganiseerd waar steeds meer geld wordt opgehaald, dat aangewend wordt voor herstel of langere levensverwachting, is alleen maar toe te juichen. Indrukwekkend was de tocht tussen al die brandende kaarsen en wenszakken..."
De samenleving ondersteunt dit soort initiatieven gelukkig massaal. Hiertoe een anekdote: "Als penningmeester van de Rangers moest ik geld pinnen bij de automaat in Overdinkel. Voor mij was een oudere dame bezig om haar geld uit de automaat te halen. Hierbij keerde zij per ongeluk haar portemonnee om. Al het muntgeld rolde over het trottoir. Omdat zij haar fiets nog vast had, raapte ik het muntgeld op. Toen ik het geld (wel een hand vol) aan haar terug wilde geven zie ze: "Nemt mer met en stop het mer in de kas van ut goeie doel woar at ie veur loopt!" Ik droeg het paarse T-shirt van de Samenloop. Ik steun de actie Samenloop voor Hoop!

Afbeelding
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 19 apr, 15:06
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 19 apr, 14:10