Afbeelding

Michelangelo en de Sixtijnse Kapel

Algemeen

LOSSER - Op uitnodiging van de commissie Bezinning & Inspiratie van de protestantse gemeenten Losser en Glanerbrug spreekt op zondagmiddag 12 januari 2020 drs. Frederike Upmeijer over één van de beroemdste kapellen uit de westerse kunstgeschiedenis.

De frescoschilderingen op de wanden en het plafond, die verhalen uitbeelden uit het leven van Mozes en van Christus tonen de groeiende en winnende macht van het pausdom in de tweede helft van de vijftiende eeuw. Frederike Upmeijer zal o.a. aandacht schenken aan het werk van de schilders Perugini en Botticelli. Natuurlijk zal ook het plafond onder de loep genomen worden dat in de eerste jaren van de zestiende eeuw door Michelangelo Buonarotti geschilderd werd. Het scheppingsverhaal, met de beroemde scène van de schepping van Adam zal uitgebreid worden besproken.

Frederike Upmeijer
Frederike Upmeijer studeerde kunstgeschiedenis in Groningen en is sinds haar afstuderen freelance werkzaam. Zij geeft lezingen over uiteenlopende onderwerpen uit de kunstgeschiedenis. Zij geeft colleges filosofie en kunst voor de 'School of Life' en cursussen voor de 'Vrije Academie'. Zij begeleidt met enige regelmaat reizen om kunst ter plekke te bespreken en te bekijken. Dit doet zij o.a. voor NRC Handelsblad en voor de 'Vrije Academie'.

Kaartverkoop
De lezing begint om 15.00 uur in de protestantse kerk aan het Raadhuisplein in Losser. Kaartjes kosten 6 euro (incl. een consumptie) en kunnen gereserveerd worden bij Wilma ten Bolscher (tel. 053 538 3152) of via kaartenbeni@protestantsegemeentelosser.nl

Afbeelding
De Martinus en De Saller voeren actie tegen pesten 12 apr, 19:49
Staand v.l.n.r.: Marco Klein Poelhuis (Gemeente Losser), André Vennegoor (Vennegoor Installaties), Rick Keus (Stichting Konot), Frank Nijhuis (Stichting Konot), Wethouder Engels (Gemeente Losser), Gerrit Brouwer (Stichting Dorpshuis), Joost v/d Aa (Bouwbedrijf Van der Aa), Dennis Masselink (BCT Architecten), Marcel Mekelenkamp (Omgekeerd Bouwen), René Grote Beverborg (Thero), Huib Eshuis (BCT Architecten), Jan Wienk (WeConnext) en Hans Boes (WeConnext). Gehurkt v.l.n.r.: Huub Plegt (Gemeente Losser), Ramon Postma (ODIN Landschapsontwerpers) en Peter Hoomoedt (Gemeente Losser).
Start van bouw school en dorpshuis 12 apr, 18:15
Afbeelding
De elektrokarren gaan weer rijden in de gemeente Losser 12 apr, 12:04
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 10:04
Afbeelding
Nieuw seizoen van Oasefeuer 12 apr, 08:22
Afbeelding
Uitzonderlijke prestatie eerste batonshow Marly 11 apr, 19:15
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01
Afbeelding
Lossernaren helpen elkaar op weg 8 apr, 12:53