Afbeelding

Niet in de glasbak!

Algemeen

TWENTE - Afvalinzamelaar Twente Milieu ziet nog te vaak dat het onduidelijk is voor mensen welke soorten glas wel of niet in de glasbak mogen. Dit maakt de verwerking van dit glas echter lastiger.

In de glascontainers mag alleen verpakkingsglas, zoals wijn- en drankflessen en potjes zoals van jam of pindakaas. Er mag ook veel niet in de glasbak. Bijvoorbeeld geen spiegels, ovenschalen, koffie- en theekannen, glazen vazen, glazen drinkbekers of glazen, aquariumglas, autoruiten, kristal, porselein en keramiek. Dit soort afval moet men bij het restafval gooien of inleveren bij een afvalbrengpunt. Veel van de genoemde soorten zijn namelijk niet 'echt' glas, of dusdanig vermengd met andere stoffen dat bijvoorbeeld een smeltpunt anders ligt.

Goed op weg
Het inzamelen van gebruikt glas loopt nu al erg goed. In 2018 werd zo'n 502 miljoen kilo verpakkingsglas op de markt gebracht en in hetzelfde jaar werd 430 miljoen kilo ingezameld. Dat komt neer op 86 procent. Glas is vrij eindeloos recyclebaar en herbruikbaar als grondstof voor nieuw glas.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 49 minuten geleden
Kruidenrijk grasland heeft veel voordelen voor de natuur.
Losser werkt aan aanleg van nog veel meer kruidenrijk grasland 23 mrt, 14:35
Afbeelding
Meer ruimte voor ondernemers 23 mrt, 14:23
Afbeelding
Zeven woningen op oude plek van Martinusschool 23 mrt, 13:30
Afbeelding
Twente Adventure Race deze zaterdag 22 mrt, 15:00
De afgelopen maanden ontvingen vele kazernes in Twente al hun nieuwe voertuigen. Nu is de kazerne in De Lutte aan de beurt.
Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne De Lutte 22 mrt, 12:42
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 22 mrt, 11:48