Afbeelding

Plechelmuskoor eert leden bij mooi patroonfeest

Algemeen

DE LUTTE - Zondag werd in de Plechelmuskerk in De Lutte op passende wijze stilgestaan bij de beschermheilige van de kerkmuziek: Sint Caecilia. Het parochiebestuur en het koorbestuur eerden ook diverse jubilarissen. Vier leden werden voorgedragen voor toekenning van een kerkelijke onderscheiding.

Jubilarissen worden in de periodiek van de diocesane Nederlandse Sint-Gregorius Vereniging (NSGV) vermeld. Het Plechelmuskoor zong onderleiding van dirigent Raymond Breukers prachtige werken van Mozart, het Ave Verum, het Kyrie en Angus van Guinod, het Alleluja van Smith en het Gloria van Halle. Na de viering spelde pastoor Munsterhuis de jubilarissen de Gregoriusspeld in goud op als ereteken voor hun jarenlange inzet voor het Lutter koor.

Trouwe leden
Geert van Benthem en Henk Bonnes ontvingen de versierselen voor hun 50-jarig trouwe lidmaatschap terwijl Marjon Koop deze in brons ontving voor haar 12,5 jaar lange koorzang. Mevrouw Mien Bekkedam was bij de feestelijkheden niet aanwezig maar haar werd eveneens het ereteken in goud toegekend voor 40 jaar lidmaatschap en 's avonds thuis opgespeld. In café/zalencentrum werden de jubilarissen na een vorstelijk ontbijt nog eens in het zonnetje gezet door het koorbestuur. Het Plechemuskoor De Lutte viert het feest van de patroonheilige Sint Caecilia jaarlijks twee dagen. Zaterdags worden de sportieve krachten gemeten bij het klootschieten in het Lutterzand met daarna een stamppot buffet. De zondag staat in het teken van de viering in de kerk en de feestelijkheden in de kroeg.

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 19 apr, 15:06
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 19 apr, 14:10