Afbeelding

Expositie Lonneke Kolkman in Oostwal2

Algemeen

OOTMARSUM - Op zaterdag 30 november is om 15.00 uur in Art Brut Galerie Oostwal2 in Ootmarsum de opening van een bijzondere expositie: "Lonneke Kolkman tekent haar leven".

Lonneke is 29 en heeft de diagnose autisme, ook is zij slechthorend. Deze beperkingen hebben grote invloed gehad op haar persoonlijke ontwikkeling, haar stemming en gevoel. Dit laat onverlet dat zij op verschillende vlakken talentvol is. Na het afronden van haar universitaire studie "Industrial Design Enginering" ontstond helaas een zeer moeilijke fase in haar leven. Tijdens de studie was er structuur, vaste patronen die voor stabiliteit en duidelijkheid zorgden. Doelmatig met dingen bezig zijn gaf haar houvast. Door het ontbreken van een adequaat vervolg heeft zij een hele moeilijke periode gekend. Na drie jaar worstelen en het ervaren van kleine successen in de beschermde omgeving van zorgorganisatie AssortiMens, weet ze inmiddels dat ze er blij van wordt als andere mensen kunnen genieten van haar producten. Lonneke heeft de stap gezet om met haar talenten én beperking naar buiten te treden; dit betekende wel een grote omschakeling voor haar. Een van haar talenten is tekenen. Haar worsteling en haar geluksmomenten kan ze vangen in het tekenwerk. Terugkijkend is de titel "Lonneke Kolkman tekent haar leven" ontstaan. Op het juiste moment kwam een aanbod op haar pad om een expositie in te richten, alles ging vervolgens in een stroomversnelling.

Stichting KIK
Stichting KIK (Kunst in Kwetsbaarheid) heeft in Art Brut Galerie samen met Lonneke de prachtige expositie ingericht. Angst heeft nu plaatsgemaakt voor zenuwachtigheid. Dit gevoel geeft ook de uitdaging om haar talenten te laten zien aan anderen. Lonneke zegt: "Voor mij was dit altijd een grote wens, maar de angst en de onbekendheid voor de gevolgen heb ik het nooit tot doel durven maken." U kunt meer over haar en haar werk lezen via de facebookpagina @Lonn.exposeert.
Vanaf 30 november kunt u de werken dus komen bekijken. Daarnaast is er werk te zien van andere kunstenaars van diverse zorgcentra uit Nederland. Donderdag tot en met zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Afbeelding
Wandelen in het Dinkeldal 23 minuten geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 19 apr, 15:06