Afbeelding
Foto: shutterstock

Meer geld nodig voor starterslening in Losser

Algemeen

LOSSER - De woningmarkt is volop in beweging. Er worden volop woningen gekocht en verkocht, maar helaas ook tegen hoofdprijzen. Het is zeker voor jongere inwoners daarom lastig om een leuk optrekje te kunnen kopen of te bouwen. Om deze groep mensen die een eerste eigen woning wil kopen tegemoet te komen is er een starterslening in Losser.

Bij de starterslening kunnen inwoners een lening aanvragen bij de gemeente. Deze dient dan ter overbrugging tussen het te lenen hypothecaire bedrag bij de bank en de daadwerkelijke aankoopsom van de woning. Inwoners kunnen zo tot maximaal 40.000 euro bijlenen en de maximale aankoopwaarde van de woning mag niet meer dan 290.000 euro zijn.

Succes
Dat de regeling voorziet in een belangrijke behoefte blijkt wel uit het gebruik van de starterslening dit jaar. In juni stelde de gemeenteraad 250.000 euro beschikbaar aan het fonds Startersleningen. Sinds die datum zijn er acht aanvragen ingediend ter waarde van bijna 230.000 euro. De gemeente Losser is tevreden met dit resultaat. Om de regeling voort te zetten stelt het college van Burgemeester en Wethouders de gemeenteraad voor om nogmaals 250.000 euro beschikbaar te stellen voor het fonds. De gemeenteraad neemt dan op 10 december een besluit over dit voorstel.

Meer kansen
Wethouder Anja Prins: "Ik ben erg blij dat de startersleningen zo goed lopen! Ik vind het erg belangrijk dat iedereen de kans krijgt om een huis in onze prachtige gemeente te kopen. Als we daarbij kunnen helpen door middel van de starterslening, dan graag!" De gemeente heeft dit fonds ingesteld om starters op de woningmarkt de gelegenheid te bieden zich in de gemeente Losser te vestigen. De regeling is bedoeld voor starters op de kopersmarkt, dus óók voor mensen in een huurhuis. De gemeente Losser verstrekt startersleningen via de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Van de acht aanvragers sinds 11 juni 2019 kwamen vier uit Losser, twee uit Overdinkel, één uit Almelo en één uit Hengelo. De aanvragen voor een starterslening waren voor zes bestaande woningen in Losser en twee woningen in Overdinkel.

Afbeelding
De Martinus en De Saller voeren actie tegen pesten 12 apr, 19:49
Staand v.l.n.r.: Marco Klein Poelhuis (Gemeente Losser), André Vennegoor (Vennegoor Installaties), Rick Keus (Stichting Konot), Frank Nijhuis (Stichting Konot), Wethouder Engels (Gemeente Losser), Gerrit Brouwer (Stichting Dorpshuis), Joost v/d Aa (Bouwbedrijf Van der Aa), Dennis Masselink (BCT Architecten), Marcel Mekelenkamp (Omgekeerd Bouwen), René Grote Beverborg (Thero), Huib Eshuis (BCT Architecten), Jan Wienk (WeConnext) en Hans Boes (WeConnext). Gehurkt v.l.n.r.: Huub Plegt (Gemeente Losser), Ramon Postma (ODIN Landschapsontwerpers) en Peter Hoomoedt (Gemeente Losser).
Start van bouw school en dorpshuis 12 apr, 18:15
Afbeelding
De elektrokarren gaan weer rijden in de gemeente Losser 12 apr, 12:04
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 10:04
Afbeelding
Nieuw seizoen van Oasefeuer 12 apr, 08:22
Afbeelding
Uitzonderlijke prestatie eerste batonshow Marly 11 apr, 19:15
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01
Afbeelding
Lossernaren helpen elkaar op weg 8 apr, 12:53