Afbeelding

4 jaar De Actieve Ontmoeting

Algemeen

OVERDINKEL - Donderdag 7 november vierde De Actieve Ontmoeting Overdinkel haar 4-jarig bestaan.

De oprichting van De Actieve Ontmoeting Overdinkel in oktober 2015 gebeurde op initiatief van de zorggroep St. Maarten en Fundament van de gemeente Losser. Sinds de oprichting zijn Ria Even, begeleider, en Helma Wiefferink, beweeg agoog, nauw bij De Actieve Ontmoeting betrokken. De Actieve Ontmoeting is voor ouderen die meer willen bewegen, gezonder willen eten en het gezellig vinden om dit samen te doen met leeftijdgenoten.

Ons feestje
Ria Even zegt hier het volgende over: "Het is ons feestje elke donderdag zeggen Helma Wiefferink en ik altijd. Toen we in 2015 begonnen waren er 22 deelnemers. Natuurlijk is er door natuurlijk verloop verandering in de groep gekomen, maar het is een stabiele groep. We beginnen rond 10.00 uur met de inloop en een kopje koffie of thee. Vervolgens wordt de groep gesplitst. De mobiele groep bezoekers gaat sporten in de sportzaal onder begeleiding van Helma en de andere groep gaat bezig met de voorbereiding van de maaltijd. Daarna worden de groepen gewisseld en gaat de minder mobiele groep aan de slag met stoel-gym. Tegen 12.15 uur kan de hele groep aan tafel. Onze vaste koks zijn Bennie en Rosa. Die twee zorgen dat er altijd een verantwoorde en lekkere maaltijd is."

Vrijwilligers
Alles valt en staat bij vrijwilligers. De vrijwilligers van de actieve ontmoeting Overdinkel zijn Silvana en Corrie, samen met de vrijwilligers van het 't Trefpunt.

Stamppotbuffet
Vanwege het 4-jarig bestaan is voor het bereiden van het stamppotbuffet Carl Sijpkes, ook vrijwilliger, gevraagd. De ingrediënten hiervoor zijn spontaan gratis aangeboden door Harrie de Vries (HDV groente snijbedrijf Losser). Normaliter levert Plus Overdinkel de ingrediënten voor de maaltijden wat volgens Ria Even altijd perfect gaat.

Recht van bestaan
De actieve ontmoeting heeft een duidelijk recht van bestaan. Het voldoet aan de verwachting van de doelgroep die deze bijeenkomsten bezoeken. Dat geldt overigens ook voor de actieve ontmoetingen in De Lutte en Losser. In Losser gaat vanwege het succes en de grote belangstelling zelfs een tweede groep van start.

Afbeelding
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 7 uur geleden
Afbeelding
Wandelen in het Dinkeldal 12 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56