Afbeelding

In 2020 weer Samenloop voor Hoop

Algemeen

OVERDINKEL - In het weekend van 16 en 17 mei 2020 is er weer een Samenloop voor Hoop in Overdinkel in het fraaie Gerardus Majellapark. De eerste keer in 2016 was het een groot succes.

Monique Weierink, een van de organisatoren zegt: "In 2016 hebben we bijna 60.000 euro ingezameld, terwijl we aan het begin hadden gedacht een bedrag rond de 25.000 euro op te zullen halen. We hebben het toen heel goed gedaan en we gaan het deze keer nog beter doen. Daarnaast prijzen wij als organisatie ons gelukkig met het feit dat er mensen zijn die in 2016 aan Samenloop voor Hoop, meewerkten die kanker hadden en waarvan de levensverwachting niet hoog lag, nu nog in leven zijn en in 2020 weer mee doen."

Vrijwilligers
Zaterdag 19 oktober waren de vrijwilligers die het voortouw nemen in het Gerardus Majellapark in Overdinkel voor een fotosessie. "We zijn nog een groot aantal vrijwilligers nodig om alles in goede banen te leiden. We zoeken nog positief ingestelde optimistische mensen die ons team willen versterken. Ze mogen contact met ons opnemen via samenloopvoorhoop.losser@gmail.com of bellen met mij 06 53831689", aldus Monique.

We break the wall
Wie van dichtbij met de diagnose kanker te maken heeft gehad kent het gevoel dat je alleen bent en tegen een muur aanloopt. Tegen een muur begin je alleen niets, maar samen maak je het verschil, samen breek je de muur af. Dit gevoel van - samen de muur afbreken - gebruikt men voor en tijdens de samenloop. Met de slogan "WE BREAK THE WALL" laten ze zien dat het menens is, ze maken de muur zichtbaar. Er zal een muur worden gemaakt van bouwhekken waarop op maat gemaakte fullcolour spandoeken worden gespannen. Vier weken voor het evenement staat de muur op een geweldige zichtbare locatie bij binnenkomst in Overdinkel. En de muur laat zien hoe de gemeenschap zich hiervoor inzet. Alle sponsoren worden zichtbaar op de muur. Vlak voor de samenloop wordt de muur verplaatst en in het park opgebouwd langs de wandelroute. Alle deelnemers, bezoekers en eregasten mogen een persoonlijk boodschap op de muur schrijven om zo hun dierbaren een plekje te geven. Tot slot wordt de muur symbolisch gesloopt.

Artikel door Sietse Smit

Afbeelding
Wandelen in het Dinkeldal 1 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 19 apr, 15:06