null
null

Nieuwe EHBO-cursus

DENEKAMP - Het grootste deel van de ongelukken gebeurt gewoon thuis, op het werk of bij het beoefenen van een sport. Een verbrande vinger, een schaafwond of een verstuiking. Iemand verslikt zich of krijgt een hartinfarct. Er is geen bloed te zien, maar zonder snelle goede hulp kan hij/zij wel doodgaan. Iedereen kan helpen, als men maar weet wat men moet doen.

Ruim 300.000 mensen in Nederland hebben het eenheidsdiploma EHBO dat ze door jaarlijkse vervolglessen geldig houden. Zij hebben een cursus gevolgd en examen gedaan. Zij weten wat ze moeten doen, zij zorgen ervoor dat het niet erger wordt en dat er snel professionele hulp wordt ingeroepen. Ook zorgen zij ervoor dat het slachtoffer zich niet eenzaam en hulpeloos voelt. Zij kunnen zelfs levens redden. De EHBO vereniging Denekamp start, bij voldoende deelname, weer een basiscursus EHBO vanaf 5 november. Deze cursus wordt gehouden op de dinsdag in het Irenegebouw aan de Grotestraat 5 te Denekamp van 19.30 tot 21.30 uur. De totale cursus bestaat uit negen bijeenkomsten.

Lesstof
De lesstof bestaat uit Eerste Hulpverlening, reanimatie, gebruik van de AED, Eerste Hulp aan Kinderen, verbandleer en kleine ongevallen. Deze opleiding wordt afgesloten met een erkend examen (diploma Eerste Hulpverlener). Op deze cursus leer je onder andere wat er moet gebeuren bij storingen in het bewustzijn en ademhaling, bij bloedingen, bij verbrandingen, bij vergiftigingen en meer. De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden deze cursus EHBO. Informeer hiervoor bij jouw verzekeraar. Spreekt jou deze cursus ook aan, geef je dan op. Bel of mail voor opgave of meer informatie over de cursus naar Frank Tellman (06-14607339 of e-mail f.tellman@home.nl). Of kijk voor meer informatie over onze EHBO cursussen op onze website: www.ehbodenekamp.nl

Meer berichten