Steenfabriek de Werklust zoekt vrijwilligers

LOSSER - Sedert de LAGA, in 2003, draait Steenfabriek de Werklust succesvol als museum van industrieel erfgoed. Naast een museumbezoek in de vorm van een rondleiding bestaat er de mogelijkheid om een kopje koffie met krentenwegge te nuttigen, een partijtje boerengolf te spelen en/of het bezoek af te sluiten met een hapje en een drankje.

De Werklust draait geheel op vrijwilligers, het werk bestaat onder andere uit het rijden met de trein (machinist), een rondleiding geven (gids), werkzaamheden entree, schenken van drankjes en verwelkomen gasten (gastheer/gastvrouw) en het onderhoud van het terrein (waaronder de spoorbaan met zijn locomotief).

Opleiding
Om het aantal vrijwilligers op peil te houden starten ze in februari 2020 met een opleiding waarin u in een aantal bijeenkomsten in het voorjaar van 2020 kunt worden opgeleid in de werkzaamheden waar u zich tot aangetrokken voelt. U heeft bij De Werklust geen vaste werktijden, u kunt zelf een maand van tevoren aangeven welke dagen u beschikbaar bent, ook al zijn dat maar enkele dagen, door de week of ook in het weekend, er is altijd plek voor u. Om alvast de sfeer te proeven bent u van harte welkom om geheel vrijblijvend binnen te lopen, ze zijn nog tot 31 oktober 2019 regulier geopend van dinsdag tot en met zondag van 12.30 - 17.00 uur of daarna tijdens de kerstexpositie die gehouden wordt van 14 december 2019 tot en met 5 januari 2020.

Kennismaking
Op vrijdag 18 oktober 2019 nodigen zij belangstellenden voor het vrijwilligerswerk uit om tussen 16.00 - 20.00 uur in het entreegebouw onder het genot van een kopje koffie kennis te maken met de locatie steenfabriek de Werklust en de vrijwilligers, hier kunt u terecht voor al uw vragen omtrent het vrijwilligerswerk. De ingang van het entreegebouw bevindt zich aan de Smuddeweg 3, dat ligt aan de achterzijde van de fabriek. Voor inlichtingen en alvast aanmelden kunt u bellen naar 06-16889829 en/of 06-53543899 of mailen naar dewerklust@outlook.com.

Meer berichten