Afbeelding

Bijzondere Oldenzalers

Algemeen

OLDENZAAL - Voor het herkennen van de signalen van dementie is het nodig om kennis te hebben van dit ziektebeeld en de verschijningsvormen.

Kennis is nodig om op een vriendelijke manier te kunnen reageren wanneer mensen zich anders gedragen dan verwacht. Informatie en voorlichting over de ziekte Alzheimer is noodzakelijk, wil men adequaat reageren in de dagelijkse praktijk. "Samen dementievriendelijk" is het initiatief van Alzheimer Nederland. Maar wij hier in Oldenzaal; nemen ook initiatieven. Het rapport: 'Een Oldenzaal waar mensen met dementie meedoen' is een uitstekend document dat, wanneer de aanbevelingen zijn overgenomen en in praktijk worden gebracht, een goede basis vormt voor de toekomst. Zeker voor de Oldenzalers die op termijn zelf te maken krijgen met dementie.

Mooie initiatieven
Het eerste initiatief het oprichten van een meezingkoor is gelukt. Meezingkoor 'Vergeet mij niet' is een feit. De muzikale leiding en de eerste zangers en meezingers hebben zich aangemeld. Een ander mooi initiatief is wat Pascalle en Frans Cosijnse van bakkerij Olde Keizer bij Frans aan de Berkstraat in Oldenzaal hebben genomen. Na een toevallige ontmoeting tussen Pascalle en Kaatje Knip hebben ze het initiatief genomen om samen met het personeel een cursus te gaan volgen 'Hoe om te gaan met dementie'. Inmiddels hebben ze samen met het personeel de digitale online training doorlopen in januari volgt de basistraining op locatie. Een goed voorbeeld doet goed volgen. Bent u ook betrokken en geïnteresseerd in een dementievriendelijke Oldenzaalse samenleving? Kijk dan op www.samendementievriendelijk.nl

Foto: Team bakkerij Olde Keizer bij Frans 'Samen dementievriendelijk'

Tekst en foto: Martin Meijerink

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 19 apr, 15:06
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 19 apr, 14:10