Burgemeester en wethouder Duursma blind over straat

DENEKAMP - Ieder jaar rond 15 oktober worden op diverse plekken in het land activiteiten georganiseerd in het kader van De Dag van de Witte Stok. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor de toegankelijkheid van openbare ruimtes voor mensen met een visuele beperking. Koninklijke Visio en de Oogvereniging zijn dit jaar in Denekamp actief.

Burgemeester en Wethouder Duursma blind over straat
Burgemeester John Joosten en wethouder Ilse Duursma-Wigger van de gemeente Dinkelland gaan op 15 oktober ervaren hoe het is om als slechtziende of blinde je te moeten begeven in het verkeer. Hoewel er veel zaken aangepast zijn aan visueel gehandicapten - denk aan tikkers in stoplichten en geribbelde tegels - valt er nog veel winst te behalen. Op verzoek van de Oogvereniging wordt in samenwerking met Visio en Bartiméus op deze ludieke manier aandacht gevraagd voor de slechtziende en blinde mens in het verkeer. Ook voorbijgangers mogen proberen geblindeerd met een geleidestok over te steken. We starten om 14:00 uur aan het Nicolaasplein 5 in Denekamp en lopen dan een korte route.

Visio
Bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs, arbeid en wonen. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering. Meer informatie over het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen is te vinden op www.visio.org.

Meer berichten