Afbeelding

Week van de Veiligheid

Algemeen

TWENTE - Een twijfelachtige figuur biedt u op straat een fiets aan voor een paar tientjes. Of een kameraad komt aan met een dure telefoon zonder doos voor een prijs die té mooi is. Gaat u er op in? Een verstandig mens weet beter; het kunnen namelijk gestolen objecten zijn.

Van 7 tot en met 13 oktober is de landelijke Week van de Veiligheid weer. Dit jaar is er extra aandacht voor het terugdringen van heling. Gelukkig zeggen de meeste mensen - 8 op de 10 - dat ze geen fiets zouden kopen die duidelijk gestolen is. Toch komt heling op papier nog relatief vaak voor, ook onder ondernemers. De gevolgen van dit soort criminaliteit kunnen groot zijn. Naast het bekende gezegde 'zonder heler geen steler' brengt het ook voor de ontvanger van gestolen goederen risico's met zich mee.

Heling
Heling omvat het kopen, bezitten of verkopen van gestolen goederen. Heling is strafbaar en altijd het gevolg van andere criminele activiteiten. Gelukkig kunnen inwoners en ondernemers veel doen om heling tegen te gaan. Zo is het goed registreren van waardevolle eigendommen belangrijk om de pakkans voor daders te vergroten. Opkopers zijn namelijk wettelijk verplicht om een inkoopregister bij te houden, wat tegenwoordig digitaal is. Zodra een gestolen goed opduikt, ontvangt de politie een melding - en u hopelijk uw gestolen goed weer terug.

Waakzaam
Ook op andere gebieden zal er de komende tijd weer volop aandacht zijn voor veiligheid in de brede zin. Zo start de politie weer met de Donkere Dagencampagne die oproept om uit te kijken naar mogelijke inbrekers in uw buurt.

Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 58 minuten geleden
Afbeelding
De Martinus en De Saller voeren actie tegen pesten 12 apr, 19:49
Staand v.l.n.r.: Marco Klein Poelhuis (Gemeente Losser), André Vennegoor (Vennegoor Installaties), Rick Keus (Stichting Konot), Frank Nijhuis (Stichting Konot), Wethouder Engels (Gemeente Losser), Gerrit Brouwer (Stichting Dorpshuis), Joost v/d Aa (Bouwbedrijf Van der Aa), Dennis Masselink (BCT Architecten), Marcel Mekelenkamp (Omgekeerd Bouwen), René Grote Beverborg (Thero), Huib Eshuis (BCT Architecten), Jan Wienk (WeConnext) en Hans Boes (WeConnext). Gehurkt v.l.n.r.: Huub Plegt (Gemeente Losser), Ramon Postma (ODIN Landschapsontwerpers) en Peter Hoomoedt (Gemeente Losser).
Start van bouw school en dorpshuis 12 apr, 18:15
Afbeelding
De elektrokarren gaan weer rijden in de gemeente Losser 12 apr, 12:04
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 10:04
Afbeelding
Nieuw seizoen van Oasefeuer 12 apr, 08:22
Afbeelding
Uitzonderlijke prestatie eerste batonshow Marly 11 apr, 19:15
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01