Afbeelding

Benefietconcert Damessmartlappenkoor

Algemeen

OLDENZAAL - Oldenzaal heeft zijn jaarlijks Smartlappenfestival. Een kleurrijk gezelschap van vrolijke mannen en vrouwen trekken dan zingend door ons stadje van plezier.

Daar zijn twee dames die op accordeon en twee heren op gitaar die het dames smartlappenkoor instrumentaal ondersteunen. Het koor draagt de naam "Ontroerend Goed". Maar liefst 34 Oldenzaalse dames die op muzikale wijze bijdragen leveren door optredens te verzorgen in verzorgingshuizen, bij festiviteiten en zeker bij het optreden tijdens het jaarlijkse Oldenzaals Smartlappenfestival.

Ontroerend
Ontroerend is de actie die de initiatiefnemers hebben genomen om een benefietconcert te gaan organiseren. Het initiatief is niet alleen ontroerend maar ook goed. Ik leg u, lezers uit waarom. Wanneer koorlid Els Lansink ziek wordt en moet worden opgenomen in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, dan verblijft ze in het gasthuis van het Antoni van Leeuwenhoek te Amsterdam. Dit gasthuis wordt gerund door 70 vrijwilligers die superlief en ook behulpzaam zijn, ook voor Els het mede koorlid van Ontroerend Goed. Het gasthuis heeft 15 kamers en is sinds kort gerenoveerd. Maar er zijn nog wensen, zo is gebleken. Huishoudelijke apparatuur is meer dan welkom, maar ook gelden voor aanschaf voor een gezellige inrichting van de 15 kamers is nodig. Dus namen Angelica, Mirjam en Ragonda het initiatief om een bijdrage te leveren voor de inrichting van het gasthuis van het Antoni van Leeuwenhoek.

Benefiet
Op zaterdag 26 oktober wordt een Benefietconcert gegeven bij Stadscafé Moatman die de feestzaal gaat ombouwen tot concertzaal en deze gratis ter beschikking stelt voor dit goede doel. Kaarten à 5 euro zijn verkrijgbaar bij Stadscafé Moatman. Als gastzanger zal Marco Schouten zijn bijdrage leveren, hij die liedjes zingt van Jannes tot Marco Schouten. De opbrengst van dit Benefietconcert gaat in zijn geheel naar het gasthuis van het Antoni van Leeuwenhoek. De initiatiefnemers Angelica, Mirjam en Ragonda hopen een flink bedrag naar het gasthuis Antoni van Leeuwenhoek te kunnen brengen

Foto en tekst Martin Meijerink

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 19 apr, 15:06
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 19 apr, 14:10