Afbeelding

Column: We zijn op de goede weg!

Algemeen

OLDENZAAL - Afgelopen donderdag waren we uitgenodigd door Impuls om gezellig samen te komen in het Alzheimer café te Oldenzaal.

De cafénaam is nu eenmaal gekozen. Maar café "Vergeet mij niet" was volgens mij en mijn vriend Hans beter geweest. Alzheimer en dementie moeten oprechte aandacht krijgen en houden. Ook in Oldenzaal, waar meer dan 500 mensen geregistreerd staan met dementie, en waar de prognose laat zien dat het aantal dementerende fors zal gaan toenemen. Afgelopen jaar is de werkgroep "Een Oldenzaal waar mensen met dementie meedoen", waarin vertegenwoordigers van Carintreggeland, gemeente Oldenzaal, Impuls, Zorgfederatie Oldenzaal, Zorggeroep Sint Maarten en Dementie Twente en Alzheimer Twente druk in de weer geweest en heeft haar werk uitstekend gedaan

Rapport
Men heeft een rapport geschreven waar ook wij Oldenzalers mee uit de voeten kunnen. Een rapport waarin te vinden is dat ook u een bijdrage wordt gevraagd. Het rapport werd aangeboden aan onze wethouder Rob Christenhusz die was ingenomen met dit rapport en de aanbevelingen die daarin zijn gedaan. We gaan en zijn dus op de goede weg. De column "Een bijzondere ontmoeting" werd door Kaatjeknip persoonlijk voorgedragen die avond. Het muzikaal optreden van Guus Bok was een opsteker, want hij liet ons zien en horen hoe hoe hij aan dementie sturing en richting geeft. Stadsdichter Patrick Olde Nordkamp raakte met zijn gedicht de gevoelige snaar van velen. De vrouw van bakker Frans (Pascalle) bracht het goede voorbeeld van een ondernemers echtpaar. Ze gaan met het winkelpersoneel; de cursus volgen "Hoe om te gaan met dementie in de bakkerijwinkel"

Koor
Inmiddels is het meezingkoor "Vergeet mij niet" opgericht en kunnen wij, u en ik deelnemen aan het dementievriendelijke koor. Zingen maakt vrolijk, zingen maakt blij. De een wordt al blij van een beschilder meterkast, maar ik veel meer als ik de lach zie op het gezicht van mijn dementerende vriend, die met mij deel gaat uitmaken van het meezingkoor.

Kaatjeknip, 29 september 2019

Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 5 uur geleden
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 6 uur geleden
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 6 uur geleden
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 7 uur geleden
Afbeelding
Goede Doelen Losser helpt St Märten aan een nieuwe keuken 7 uur geleden
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 7 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 8 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 9 uur geleden