Afbeelding

Ware liefde roest niet

Algemeen

OLDENZAAL - Wat een blijheid, tevredenheid en het scheppen van wederzijds genoegen straalt het echtpaar Wisznewski – Stegeman uit. Van eenzaamheid en een somber bestaan is bij deze twee senioren geen sprake. Afgelopen week vierden ze het diamanten huwelijk, zestig jaar getrouwd. En zestig jaar verbonden met de Boeskoolstad en haar inwoners.

Burgemeester Patrick Welman was persoonlijk naar de Spartsraat 100 gekomen om het echtpaar en de familie te feliciteren. Dat het bezoeken van 40- en 50-jarige huwelijken door de burgemeester is afgeschaft is begrijpelijk. Anders zou hij er wel dagwerk van kunnen hebben. Maar dat de persoonlijke felicitaties door onze burgervader werd overgebracht waardeerde men zeer. Ryszard Wisznewski (83) en Ali Stegeman (82) uit Zuid Berghuizen achter het spoor vertellen maar al te graag over hoe het het is begonnen en hoe het in hun leven is gegaan.

Hoe het begon
De afloop na een dansavond bij Hans Kolmschot en de fietstocht naar Berghuizen leek door Ali wel gepland. Ze zorgde er voor dat haar fietslampje onklaar werd gemaakt en dat de jonge man (Ryszard) waar ze een oogje op had haar fietslicht repareerde. En zo is het gekomen. Maar liefst 5 kinderen 13 kleinkinderen en een achter kleinkind zijn ze rijk. Ze ondernemen veel, onlangs nog een reis naar Polen, waar Ryszard is geboren en nog steeds trekken ze er op uit. Feestjes, etentjes en bezoekjes aan de familie en vriendenkring zorgen er voor dat ze niet in het isolement geraken.

Gevlucht
Ryszard, geboren in Polen, vluchtte destijds met zijn moeder en twee jongere broertjes naar Nederland en stapte uit de trein in Oldenzaal. Dit verhaal uit de oorlogsjaren staat nog steeds op Ryszards netvlies. Reden voor de Hartkrant Oldenzaal om dit verhaal binnenkort op te schrijven. Want het is een ontroerend verhaal dat past in de Bevrijdingskrant die volgend jaar door DWF Mediamakers wordt uitgegeven.

Vieren
Vorige week dinsdag hebben ze al gevierd, het bezoek van burgemeester Patrick Welman was ook een feestelijk gebeuren. Zaterdag werd uitgebreid gevierd met familie uit Polen en Duitsland met een heerlijk diner. Wilt u Ali & Ryszard ook feliciteren stuur dan een kaart naar Sparstraat 100 te Oldenzaal of via Facebook: Ali Wisznewski. Redactie Hart van Oldenzaal sluit zich aan met een welgemeende felicitatie.

Foto/tekst: Martin Meijerink.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 16 uur geleden
Kruidenrijk grasland heeft veel voordelen voor de natuur.
Losser werkt aan aanleg van nog veel meer kruidenrijk grasland 23 mrt, 14:35
Afbeelding
Meer ruimte voor ondernemers 23 mrt, 14:23
Afbeelding
Zeven woningen op oude plek van Martinusschool 23 mrt, 13:30
Afbeelding
Twente Adventure Race deze zaterdag 22 mrt, 15:00
De afgelopen maanden ontvingen vele kazernes in Twente al hun nieuwe voertuigen. Nu is de kazerne in De Lutte aan de beurt.
Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne De Lutte 22 mrt, 12:42
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 22 mrt, 11:48