Boost voor toerisme

TWENTE - De provincie Overijssel stelt extra subsidies beschikbaar om het toerisme in Overijssel een boost te kunnen geven. In totaal is er zo'n 500.000 euro beschikbaar voor dit doel. Ondernemers met een plan dat bijdraagt aan recreatie en toerisme in de provincie kunnen aanspraak doen op de subsidieregeling om hun plan te kunnen realiseren.

Steeds meer mensen vieren vakantie in eigen land. Voor hen is de provincie Overijssel een aantrekkelijke plek. Het beschikt zowel over mooie, historische steden als adembenemende natuur om helemaal tot rust te komen. Om de beste eigenschappen van de provincie uit te lichten en te benutten is goed ondernemerschap onmisbaar.

Samenwerking
De provincie wil met de subsidieregeling bewerkstelligen dat ondernemers samen gaan werken om tot nieuwe initiatieven te komen. Door dergelijke samenwerkingen kan er een mooi pakket ontstaan dat aantrekkelijk is voor toeristen die de regio wil verkennen. Een mooi voorbeeld is Kanoparadijs Weerribben - Wieden, een project tussen kanoverhuurders, staatsbosbeheer en verschillende campings en B&B's. Doordat de diensten naadloos op elkaar aansluiten en als een pakket worden gepresenteerd is het arrangement erg in trek bij toeristen onder de benaming Bed & Kano.

Subsidie aanvragen
Met het nieuwe budget voor subsidies hoopt de provincie op meer van dit soort initiatieven. Zij moeten een boost geven aan het toerisme in Overijssel en brengt ondernemers dichter bij elkaar. Door samenwerking kunnen zij hun positie versterken in plaats van elkaar te concurreren. Wie een plan heeft voor een toeristisch of recreatief initiatief in Overijssel maakt kans op een subsidie van maximaal 100.000 euro. De subsidieregeling is met ingang van september ingegaan onder de naam Product-Markt-Partner-Combinatie (PMPC). Ondernemers met een plan kunnen deze nog tot 2 oktober indienen om kans te maken op een subsidie. Dit kan via www.overijssel.nl/pmpc.

Meer berichten