Afbeelding

Voorkom overlast van vliegjes, muggen en wespen

Algemeen

TWENTE - We houden in Nederland van zonnige dagen maar als alle deuren en ramen de hele dag open staan wordt het binnenklimaat er niet beter op. Vliegjes, muggen, wespen, haartjes van processierupsen; ze vliegen of waaien zo onze huizen binnen.

Met de lange nazomer van 2018 in ons achterhoofd zullen we nog wel even overlast houden. De winter was niet streng genoeg en daardoor hebben veel wespen kunnen overleven. Maar toch moeten we ons afvragen of het overlast is. Ook wespen zijn heel nuttig. Ze eten vliegen, teken en muggen en voorkomen daarmee dat er grote insectenplagen komen. Maar we hoeven het niet mooier te maken, ongedierte is wel degelijk overlast als ze ons huis binnendringen.

Wat kun je doen?
Laten we beginnen met wat je in ieder geval niet moet doen doodslaan of wapperen…, de wesp bijvoorbeeld, activeert dan een stofje waar de andere wespen op afkomen. Wespen, bijen, muggen we hebben ze allemaal nodig voor behoud van onze natuur. Door ze bestrijden met spuitbussen, muggenstekkers en andere pesticiden bestrijden we niet alleen de insecten maar ook wij ademen dit uiteindelijk in.

"Frisse lucht binnen, insecten buiten"
Wij van ZonEx vinden dat insecten goed werk doen, maar niet binnenshuis. Insecten moet je niet bestrijden maar weren. Plaats horren voor ramen en deuren en geniet van frisse lucht binnen. Raamhorren en hordeuren zorgen ervoor dat de insecten niet binnen komen maar juist buiten blijven. Daar waar ze nuttig werk verrichten. Zo dragen wij met onze horren een steentje bij aan het behoud van bijen en insecten in de natuur. Kom voor een goed advies langs bij ZonEx aan de Zomerweg 155 in Enschede. Of kijk op de website: www.zonex.nl/horren.

Afbeelding
De Martinus en De Saller voeren actie tegen pesten 12 apr, 19:49
Staand v.l.n.r.: Marco Klein Poelhuis (Gemeente Losser), André Vennegoor (Vennegoor Installaties), Rick Keus (Stichting Konot), Frank Nijhuis (Stichting Konot), Wethouder Engels (Gemeente Losser), Gerrit Brouwer (Stichting Dorpshuis), Joost v/d Aa (Bouwbedrijf Van der Aa), Dennis Masselink (BCT Architecten), Marcel Mekelenkamp (Omgekeerd Bouwen), René Grote Beverborg (Thero), Huib Eshuis (BCT Architecten), Jan Wienk (WeConnext) en Hans Boes (WeConnext). Gehurkt v.l.n.r.: Huub Plegt (Gemeente Losser), Ramon Postma (ODIN Landschapsontwerpers) en Peter Hoomoedt (Gemeente Losser).
Start van bouw school en dorpshuis 12 apr, 18:15
Afbeelding
De elektrokarren gaan weer rijden in de gemeente Losser 12 apr, 12:04
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 10:04
Afbeelding
Nieuw seizoen van Oasefeuer 12 apr, 08:22
Afbeelding
Uitzonderlijke prestatie eerste batonshow Marly 11 apr, 19:15
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01
Afbeelding
Lossernaren helpen elkaar op weg 8 apr, 12:53