Afbeelding

Statenleden willen regie bij zonneparken

Algemeen

TWENTE - In steeds meer gemeenten liggen concrete plannen klaar voor de realisatie van grootschalige zonneparken. In principe een mooie ontwikkeling; hoe meer duurzame energie, hoe beter het is voor het milieu. Maar ongeremde wildgroei van zonneparken moet wel voorkomen worden. De Provinciale Staten willen dan ook graag wat regie houden op dit vlak.

De CDA-, Forum voor Democratie- en ChristenUnie-fracties stellen hierover op 11 september vragen aan de verantwoordelijk gedeputeerde. Dan zal tijdens de Statentafel gepraat worden over de Regionale Energie Strategieën in Overijssel. De partijen zien nog veel kansen om bijvoorbeeld daken van grotere bedrijven, agrarische bedrijven en overheidsgebouwen te gebruiken voor zonnepanelen. Het plaatsen van zonneparken op plekken zoals natuur of landbouwgrond is op zich een stuk minder wenselijk. Ze willen concrete informatie over hoe de Regionale Energie Strategie, het plan voor mogelijke zonnevelden langs de A35 en het bericht dat het Kabinet landbouw- en natuurgronden wil ontzien bij de aanleg van zonneparken, passen binnen de gestelde coalitieafspraken.

Noordoost-Twente
Ook in Noordoost-Twente zijn de afgelopen jaren vaker verzoeken in behandeling genomen voor aanleg van grotere zonneparken. Met wisselend succes. In Losser kreeg het Duitse Kronos Solar afgelopen jaar toestemming voor de realisatie van een zonnepark. Dinkelland daarentegen zetten in april dit jaar nog een actieve rem op verdere ontwikkeling van zonneparken.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 13 uur geleden
Kruidenrijk grasland heeft veel voordelen voor de natuur.
Losser werkt aan aanleg van nog veel meer kruidenrijk grasland 23 mrt, 14:35
Afbeelding
Meer ruimte voor ondernemers 23 mrt, 14:23
Afbeelding
Zeven woningen op oude plek van Martinusschool 23 mrt, 13:30
Afbeelding
Twente Adventure Race deze zaterdag 22 mrt, 15:00
De afgelopen maanden ontvingen vele kazernes in Twente al hun nieuwe voertuigen. Nu is de kazerne in De Lutte aan de beurt.
Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne De Lutte 22 mrt, 12:42
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 22 mrt, 11:48