Afbeelding

40 Jaar Midwinterhoorn-blazen in Oldenzaal

Algemeen

OLDENZAAL - Het is nog wat aan de vroege kant om nu al over het Mirrewinterhoornblazen te schrijven. Maar voor een bijzonder jubileum maken we een uitzondering.

De mirrewinterhoorns zijn opgeborgen, maar van zondag 1 december, de eerste zondag van de Advent, klinkt tot Drie Koningen de oale roop weer door Twente, Salland, Drenthe en de Achterhoek. Veurman Bloazer Hermy Oude Veldhuis van de Mirrewinterhoornbloazers uit Oldenzaal, kondigt nu al aan dat het dit jaar voor de Oldenzaalse midwinterhoornblazers een bijzonder jaar is.

Jubileum
De Oldenzaalse Mirrewinterhoornbloazers vieren namelijk op zaterdag 7 september het veertigjarig bestaan van de vereniging. Op 7 september 1979 kwam een drietal Oldenzalers bijeen om het Mirrewinterhoornblazen nieuw leven in te blazen. Tonnie Heinink, Tonnie Meijs en Bennie Oude Veldhuis, de mannen van het eerste uur, worden op zaterdagmiddag 7 september geëerd tijdens de receptie die gehouden wordt in het kader van het 40-jarig bestaan van de vereniging. Deze zal gehouden worden in het eigen clubgebouw 't Schopke aan de Marconistraat te Oldenzaal.

Verbondenheid
Het midwinterhoorn blazen geeft in Twente, maar ook Drenthe en de Achterhoek en zelfs over de landsgrens heen een roep van verbondenheid met elkaar. Het midwinterhoornblazen is een traditie die door vele clubs in ere wordt gehouden. Niet voor niets is sedert 2013 het midwinterhoornblazen op de lijst van het Nationale Inventaris Immaterieel Erfgoed geplaatst. Voor meer informatie Info@midwinterhoornoldenzaal.nl. Redactie Hart van Oldenzaal wenst het bestuur en leden van harte proficiat met het 40-jarig jubileum.

Foto en tekst: Martin Meijerink

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 6 uur geleden
Afbeelding
Wandelen in het Dinkeldal 11 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56