Afbeelding

Laatste optreden Gert Ekkelboom en Friends

Algemeen

OVERDINKEL - Na een korte zomer(vakantie)stop wordt het programma van de stichting 'Muziekkoepel Overdinkel' vervolgd. Op dinsdag 20 augustus staat een oude bekende weer op de planken van de muziekkoepel: Gert Ekkelboom.

Hij is al jaren een vaste gast in de koepel en trekt veel bezoekers en fans. Dit jaar als Duoband, met Han Arfman. Han is een rasechte muzikant, hij speelt de saxofoon en de klarinet als de beste en verzorgt tevens met Gert de zangpartijen.

Muzikale familie
De familie Ekkelboom is een muzikale familie. De vader van Gert was in zijn tijd een bekende muzikant; samen met zijn broer Jaap speelde hij als beroepsmuzikant in de beroemde band 'Sang und Klang'. De appel valt dus niet ver van de boom, ook in het geval van Gert's zoon Gerben. Hij zal tijdens het optreden in de koepel ook van de partij zijn met de trompet. Gert Ekkelboom treedt al meer dan twintig jaar op bij huwelijksfeesten, verjaardagen, recepties, dansavonden en in hotels en vakantieparken. Hij is te bewonderen in de 'onemanband', als feest DJ en als muzikale entertainer. Hij heeft een breed repertoire met een zeer gevarieerd muziekaanbod. Naast alle tophits speelt hij ook dance-classics, Nederlands- en Duitstalige muziek. Hij staat garant voor een swingende en gezellige avond.

Laatste keer
Er is wel een keerzijde aan dit optreden. Het is namelijk zijn laatste optreden in de muziekkoepel. Gert heeft besloten om te stoppen met optreden in de koepel in verband met zijn drukke leven als beroepsmusicus. 'Op 20 augustus is het de 15e sterfdag van mijn vader en dit lijkt me een mooie afsluiter van de periode dat wij in diverse formaties hebben opgetreden in de koepel. Het is ook een eerbetoon aan mijn vader, tevens mijn leermeester', aldus Ekkelboom. Het koepelbestuur respecteert zijn beslissing natuurlijk, maar vindt het wel jammer dat hij nu stopt. Het concert van deze Overdinkelse rasmuzikant en zijn (muzikale) vrienden begint om 19.30 uur en zal tot ongeveer 21.30 uur duren. Het bestuur van de koepel verwacht veel toeschouwers; neem dus ook zelf een stoel mee.

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 19 apr, 15:06
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 19 apr, 14:10