Afbeelding

Lifestyle-avond met politiek tintje voor Losserse vrouwen

Algemeen

LOSSER - Dit jaar vieren we in de politiek een bijzonder feestje: het is namelijk honderd jaar geleden dat vrouwen actief kiesrecht kregen. Een belangrijke stap voorwaarts voor de rechten van de vrouw. Een gegeven dat ook de gemeente Losser niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan.

Politieke betrokkenheid is helaas lang niet altijd vanzelfsprekend. Veel mannen en vrouwen hebben weinig affiniteit met de politiek, terwijl deze juist een grote invloed heeft op de persoonlijke levenssfeer. Het passief en actief vrouwenkiesrecht is daarnaast ook een zwaarbevochten verworvenheid. Om passend stil te staan bij het belang van dit vrouwenkiesrecht worden gedurende het jaar ook veel activiteiten gehouden, van serieus tot ludiek. In Losser wordt dit onder meer gevierd met een lifestyle-avond, gepland op maandag 30 september. Een avond van, voor en door Losserse vrouwen.

Programma
De avond moet gezellig en vooral ook laagdrempelig worden. Er is een mooi programma samengesteld, met onder meer gezondheids- en voedingsadviezen, mode, kleur- en stijladvies en beautytips. Dit alles met een hapje en drankje. Maar uiteraard is deze avond niet alleen maar gericht op leuk en mooi; de gemeenteraad van Losser wil ook graag inhoudelijk in gesprek met de Losserse dames. Burgerparticipatie is voor iedereen een belangrijk aspect, waarbij vrouwen op sommige thema's een wezenlijk ander perspectief hebben dan mannen. Losser presteert op het gebied van vrouwelijk bestuur al wel beter dan veel gemeenten. Zo omvat het college naast burgemeester Cia Kroon ook wethouder Anja Prins. En in de gemeenteraad zelf nemen zes vrouwen deel op 19 zetels totaal. Waaronder Burgerforum-fractievoorzitter Lies ter Haar en CDA-fractievoorzitter Ellen Visschedijk; de twee grootste fracties.

Aanmelden
Deze lifestyle-avond zal gehouden worden op maandag 30 september en begint om 19.00 uur in restaurant De Oude Apotheek aan de Teylersstraat 4. De toegang is gratis en aanmelden kan via griffie@losser.nl

Afbeelding
Wandelen in het Dinkeldal 3 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 19 apr, 15:06