Afbeelding

Losser wil sneller helpen bij financiële problemen

Algemeen

LOSSER - De gemeente Losser wil inwoners nog beter gaan helpen bij het voorkomen en oplossen van financiële problemen. De gemeente werkt hiervoor steeds nauwer samen met diverse maatschappelijke partners.

Ook in Losser zijn inwoners die rond moeten komen van een klein inkomen. Maar ook inwoners met een hoger inkomen kunnen absoluut in een problematische spiraal terecht komen door financiële tegenslagen. Juist ook in dit soort situaties is het belangrijk om problemen vroegtijdig te signaleren en te voorkomen dat ze groter worden. De gemeente Losser speelt een belangrijke rol bij het signaleren van problemen, maar het is zeker niet de enige instantie. Zo werkt de gemeente samen met woningcorporatie Domijn, de zorgverzekeraars en de energie-, water- en gasbedrijven om betalingsachterstanden bij inwoners in kaart te brengen. Hoewel het missen van 'een' rekening nog niet direct alarmbellen af laat gaan, kan het zijn dat een inwoner concrete hulp nodig heeft wanneer meerdere rekeningen langere tijd niet betaald zijn.

Contact
Wanneer er signalen zijn dat een inwoner de rekeningen consistent laat liggen, gaat het team 'Vroeg Eropaf' op pad voor een huisbezoek om hulp aan te bieden. De ervaring leert namelijk dat mensen niet open zijn over financiële problemen en hierdoor te laat aan de bel trekken - of helemaal niet. Dit team is inmiddels actief en eind juni werden de eerste meldingen in behandeling genomen. Dit team doet dan het eerste contact en zet dingen in werking, waarna de reguliere hulpverlening het over kan nemen. Indien nodig krijgen inwoners ook op andere terreinen hulp.

Voorkom escalatie
Het uiteindelijke doel van het team is om escalatie van de problemen te voorkomen. Wanneer men bijvoorbeeld de huur niet betaalt, loopt men het risico om uit huis gezet te worden. Ook afsluiting van gas, water en licht zijn reële risico's bij aanhoudende problemen. Deze veroorzaken veel stress binnen het gezin, zeker ook wanneer er kinderen in het spel zijn. Inwoners die behoefte hebben aan hulp kunnen contact opnemen via vroegeropaf@losser.nl of 06-39080812

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 18 uur geleden
Kruidenrijk grasland heeft veel voordelen voor de natuur.
Losser werkt aan aanleg van nog veel meer kruidenrijk grasland 23 mrt, 14:35
Afbeelding
Meer ruimte voor ondernemers 23 mrt, 14:23
Afbeelding
Zeven woningen op oude plek van Martinusschool 23 mrt, 13:30
Afbeelding
Twente Adventure Race deze zaterdag 22 mrt, 15:00
De afgelopen maanden ontvingen vele kazernes in Twente al hun nieuwe voertuigen. Nu is de kazerne in De Lutte aan de beurt.
Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne De Lutte 22 mrt, 12:42
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 22 mrt, 11:48